Hlavní obsah

Černý Petr double. Koukal s Nakládalem žijí s týmem na MS. Ale nezahrají si

BRATISLAVA

Zbyli dva, kteří se nevešli na soupisku. Černý Petr zůstal v Bratislavě v rukou útočníka Petra Koukala a obránce Jakuba Nakládala. Týdny jsou s národním týmem, týdny trénují, ale na mistrovství světa si nezahrají. Zášť? Ne. Zklamání? Jedno jim to není. „Prožíváme nebo užíváme. Snažíme se být s týmem. Když se hraje zápas, tak je to jiný. Kluci se jdou po rozbruslení natáhnout, my máme volno. Jsme na hotelu nebo jdeme do města,“ přibližuje bratislavský život Koukal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Rolinek (vlevo) a Petr Koukal se protahují při tréninku české reprezentace.

Článek

Byli na seznamu, mohli si na šampionátu zahrát, nakonec se tak nestalo. V inventáři zůstali jen oni dva. Ti, kteří si nezahrají. Mohli jet domů, zůstali, žijí s týmem. Posledním hráčem, který byl před čtvrtfinále vepsán na soupisku, je forvard Petr Vampola.

„Bavili jsme se s trenérem během osmifinále. Říkal, že se rozhodne mezi námi třemi. Mohli jste jet domů, pochopil by to, ale řekl, že by byl rád, kdybychom zůstali, že jsme součásti týmu. Samozřejmě jsme řekli, že zůstaneme. Zbývali tři čtyři dny do konce turnaje, bylo by zbytečný odjíždět,“ vysvětluje Nakládal.

Dva týdny pardubičtí hráči sledují vítěznou pouť, přitom chodí na všechny tréninky, večeře, žijí společně s mužstvem. Jenže. V případě pověšení medaile na krk oni nebudou mezi dekorovanými. „Nakly (Nakládal) věděl, že se to zavřelo, jakmile se zranil Havlát. Pan trenér říkal, že dopíšou útočníka. Pak přišel Martin Loukota (manažer týmu), že dopsali Vampyho (Vampolu),“ přibližuje Koukal oznámení o nepříjemné skutečnosti.

Jakub Nakládal s trenérem hokejové reprezentace Aloisem Hadamczikem.foto: Právo/Petr Horník

„Bylo to malé zklamání, člověk si furt říká, že by se tam mohl dostat. Já jsem měl chuť dostat se hlavně do Bratislavy. Ve všech novinách totiž napsali, že tady ani nebudu,“ připomíná Koukal, který měl jasný cíl, dostat se do mužstva. Ale stále ještě úřadující mistr světa z Německa se nakonec nevešel. „Beru to jako zkušenost, aspoň poznám atmosféru. Nejsem v pozici, že bych tady říkal, že na to kašlu a jedu domů,“ dodává.

Spoluhráči prožívají tlak, tahle dvojka ne. I tréninky si užívají. „Dneska jsem šel na led a říkal jsem si - co tady budu dělat,“ je v pohodě Koukal. „Už je to volnější. Víme, že bychom tam nemuseli chodit. Ale narušilo by to plán trenéra na tréninky. Nemůžete se na to vykašlat,“ přidává Nakládal, který prožívá první světový šampionát, ale jen napůl. V Bratislavě bydlí, chodí ve výstroji na led, žije s týmem, ale do zápasu nenastoupí. Tady ne.

„Je to obrovská zkušenost, i když nehraju. Vůbec se vidět a být s těmi hráči. Pro mě super. Jsem rád, že tady jsem,“ nestěžuje si obránce.

A Koukal, mistr světa a pardubický kapitán? „Je to velký rozdíl proti loňsku. Jsme hokejisti, každý by chtěl hrát. Přece nebudu říkat, že tohle je nejlepší věc v kariéře,“ je upřímný.

Reklama

Související témata: