Hlavní obsah

Havlát semifinále proti Švédsku hrát nebude, Eliáš je v pořádku, nastoupí

BRATISLAVA

Oba nazuli brusle, oblékli výstroj a vyjeli na led. Patrik Eliáš i Martin Havlát absolvovali s českým týmem dnešní půlhodinové ranní rozbruslení. Nastoupí oba proti Švédsku v semifinále mistrovství světa? Odpověď: Eliáš ano, Havlát ne. "Jsem připravený, po zákroku bylo tělo bolestivý, ještě je, možná budou nějaké limitace, ale doufám, že adrenalin během zápasu zabere,“ řekl dopoledne forvard New Jersey.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martin Havlát na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Na led Orange areny dorazilo sedm hráčů a dva brankáři. Předzápasový led vedl asistent Josef Palaček. Ze střídačky vše sledovali i lékaři týmu, kteří postupně s Eliášem i Havlátem debatovali. Po pětadvaceti minutách přišel i hlavní kouč Alois Hadamczik. I on měl povídání s Havlátem.

Utočník Minnesoty má po utkání s Německem problémy s levým ramenem. Kvůli tomu vynechal čtvrtfinále s USA. „Dneska to bylo lepší, uvidíme zítra,“ řekl ve čtvrtek Havlát.

Souboj s USA zase nedohrál Eliáš, když zůstal ležet po střetu za brankou, následně vynechal čtvrteční trénink. „Zatím si myslím, že Patrik Eliáš bude hrát,“ oznámil Hadamczik ve čtvrtek odpoledne. Okolo Havláta tak optimistický nebyl. A jeho odhady se bohužel naplnily.

Patrik Eliáš střílí na finského brankáře Petri Vehanena.foto: ČTK/Jan Koller

Jak bude tedy vypadat druhý útok? "Milan (Michálek) je v pohodě, já doufám taky. Jestli Martin nastoupí, to nevím. Věřím, že to dneska zvládneme. Kluci, kteří útok doplňují, tak to zvládají dobře,“ pověděl Eliáš před semifinále, které začíná v 16:15.

"Švédové mají zarputilý a disciplinovaný systém, jsou dobří na puku a dobře bruslí. Bude to hokej, kde asi nebude moc prostoru, budou rozhodovat patrně přesilovky," řekl asistent kapitána.

Švédové chtějí údajně na Jaromíra Jágra hrát osobní obranu. "To už se moc nehraje. Pokud ji ale budou hrát, tak ji musíme využít," dodal Eliáš

Reklama

Související témata: