Hlavní obsah

Medaile z MS není ztracená. Ta placka tam leží, je to boj o třetí flek, burcuje Židlický

Libor Kalous (Bratislava)Sport.cz

Zlato ne, stříbro ne, bronz by byl přáním, o čtvrté příčce radši nemluvit. Po zklamání musí přijít za pár hodin nové nabuzení. Nikdo neřekne, že medaili nechce, ale bitva o světový hokejový titul je jiná skupina než duel poražených, kteří chtěli hrát v neděli od osmi večer. Český národní tým si na mistrovství světa v Bratislavě zahraje zápas od šestnácti hodin. Ten o třetí příčku s Ruskem.

Foto: Petr Josek, Reuters

Marek Židlický po zápase se Švédskem.

Článek

„Věděli jsme, že máme silný tým a že můžeme jít až do finále. Bohužel, Švédové hráli výborně,“ uznal v pátek po semifinálové porážce od Švédska 2:5 kapitán Tomáš Rolinek.

V neděli poslední zápas sezóny, v neděli boj o medaili. Není nic horšího než projít do semifinále a poté dvakrát padnou. Po sedmi výhrách národního týmu by šlo o krutý konec.

„Ta placka tam leží. Musíme se připravit na boj o třetí flek. Musíme se snažit na to zapomenout a myslet, že tam ta placka bude, musíme o ní hrát,“ nevěší hlavu obránce Marek Židlický.

České mužstvo padlo s týmem, kde švédský brankář má před posledním utkáním na šampionátu průměr obdržených branek opravdu nebývalý - jeden gól! A ten patří k jménu Viktor Fasth. On si zachytá v boji o světovou korunu, jeho konkurent Ondřej Pavelec o bronz.

Věřím, že budou hráči chtít uhrát medaili, říká Hadamczik 

„Musíme. Přijeli jsme sem vyhrát, to se bohužel nepovede, teď je na řadě placka. I ta bronzová je pěkná, když už jsme takhle daleko, byla by škoda to zahodit. Musíme se připravit a vyhrát,“ nechce se smířit s poslední porážkou gólman Atlanty.

„Hráče to dneska (v pátek) musí přebolet. Zítra to musíme brát jako realitu. Věřím, že budou chtít uhrát medaili. Na soupeře se připravíme,“ nebalí kufry Hadamczik.

Euforie českých fanoušků po porážce v semifinále nebude v neděli gradovat. „Tu euforii jste udělali vy. Hráli jsme docela dobře, ale taky záleží na tom, co píšete vy. My jsme vždycky byli nohama na zemi,“ řekl po porážce se Švédskem Jaromír Jágr. Přesto. Být třetí je lepší než být čtvrtý. A medaile, je vždy lepší než brambora.

Reklama

Související témata: