Hlavní obsah

Eliáš poslouchá na MS stále stejnou písničku. A veselá není, na řadu přichází rodina

BRATISLAVA

Ani šťastná sedmička v jeho startech a turnajích absolutní špičky mu nepřinesla tolik chtěnou odměnu ve formě zlata, titulu, mistrovských oslav. Patrik Eliáš se zúčastnil třech olympiád, čtyř mistrovství světa. Ani jednou nedošel a nesáhl si na pohár nejcennější. Doma má dvě bronzové medaile. Třetí může přidat v neděli v Bratislavě, když národní tým porazí Rusko. „Už se to opakuje. Pokaždé když jsem na mistrovství, tak je stejná písnička, bohužel,“ byl zklamaný po porážce 2:5 od Švédska.

Foto: Petr Josek, Reuters

Zklamaný Patrik Eliáš po porážce se Švédskem.

Článek

„To, že jsme prohrávali o jeden gól, bylo v pohodě, to se prostě stane. Oni mají mladý tým, ale ve třetí třetině jsme byli přečíslovaní, propadali jsme, úplně nelogicky. Útočníci se hnali dopředu, nezajišťovali jsme se a takhle to dopadlo,“ popisuje pětatřicetiletý Eliáš rozhodující okamžik prohraného semifinále. On dal dva góly, nikdo jiný se nepřidal.

Neokusí finále. Nejproduktivnější hráč New Jersey z minulé sezóny NHL nebude bojovat na mezinárodní scéně o zlato. V zámoří vyhrál dvakrát Stanley Cup. Na reprezentační úrovni na absolutní top čeká. Dočká se?

„Asi už dál čekat nebudu. Já jsem to bral jako poslední šanci a přeci jenom z toho hlediska, že jsme tady měli opravdu výborný tým. Byla dobrá parta kluků a o tom to je. Věřili jsme si. A opět to nevyšlo a zase proti Švédům. Je to zklamání,“ přiznává Eliáš, který je v organizaci NY Jersey od roku 1995.

Rodina má přednost 

Že by bylo na řadě ohlášení o konci reprezentace? „To ne. Ale v pětatřiceti letech, už tělo potřebuje odpočívat. Rodina má přednost a ten život už je taky o něčem jiným. Vždycky miluju hru, je to zábava, ale hrál jsem přes zranění a dnes to nebylo jiné. Po tom hitu jsem se necítil dva dny dobře, ale docela mě to bavilo. Jarda (Jágr) sice hraje i skoro ve čtyřiceti, ale rodina je přednější,“ povídá Eliáš, který navlékne dres ještě v neděli.

Další šance na bronz, už třetí. „Jde o medaili, ta pýcha musí v týmu být a já věřím, že to odehrajeme kvalitně. Teď se půjdu zaledovat a na rehabilitaci. Musím se dát do pořádku a po skypu zavolám domů,“ dodal Eliáš po porážce se Švédy a odešel. Pověsí si na krk někdy zlato? To nikdo neví. Pojede na další olympiádu nebo mistrovství světa? To ví jen on.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články