Hlavní obsah

Věřím, že kdybych hrál, tak tam gól spadne, tvrdí posazený Červenka

Libor Kalous (Bratislava)Sport.cz

Nejlepší střelec Kontinentální ligy zůstal sedět. Jeden z trojice první útočné formace nedohrál. Faul za brankou soupeře, při oslabení gól a českému týmu se začalo vzdalovat finále. Roman Červenka si už proti Švédsku od 25. minuty na mistrovství světa nezahrál. Okamžik, který nepotěší. „Samozřejmě to je těžké, chtěl jsem hrát. Je to rozhodnutí trenéra, já s tím nic nenadělám,“ pokrčil jen forvard rameny den poté.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Roman Červenka na sobotním tréninku hokejové reprezentace

Článek

V první třetině jste měl dvě šance, ale ten faul za švédskou brankou asi nebyl ideální, vyčítáte si ho? Asi jo. Ale tak nad tím člověk nepřemýšlí. Já se snažil vybojovat puk, myslím, že tam byly horší zákroky, než ten můj. Ale to je jedno, nechci se vymlouvat. Byl jsem vyloučený poprvé na celém turnaji, ale zrovna v blbý moment, teď už to člověk nevrátí.

Bylo stažení ze zápasu podle vás přísné? Cítil jsem se dobře. Myslím, že první třetina byla slušná. Zeptejte se trenéra, on se tak rozhodl.

Pomohlo by vám třeba přesunutí do třetího útoku? Já myslím, že naše lajna hraje dobře. Kluci dávají góly, já se sice netrefuju, ale šance jsou. To je pro hráče podstatný. Já věřím, že kdybych hrál pořád, tak tam ten gól spadne. Hrál bych samozřejmě v jakékoliv lajně. Já chci hrát a ne tam sedět.

Trenér v sobotu řekl, že proti Rusku bude první útok opět pohromadě. Budete mít větší motivaci? Asi jo. Já se budu snažit hrát dobře, nejlíp jak umím. Tak jako po celý turnaj.

Pohled Aloise Hadamczika na Romana Červenku
"Člověk po zápase přemýšlí různě, uvažoval jsem o různých změnách. Ráno jsem už o tom nepochyboval, ti kluci spolu odehráli hodně minut. Góly nedává Červenka, ale dává je Jágr. Tým klapal celé mistrovství, je třeba dát šanci. Červenka zná ruské hráče, proti Rusům dává góly, tak jsem si řekl, dej mu šanci. Buď si ji vezme, nebo nevezme. Když ne, tak to budu muset třeba stáhnout na tři útoky a budou hrát ti nejlepší."

V osmi zápasech na turnaji jste získal pět asistencí a vstřelil jeden gól. Přemýšlíte, proč vám to tam nepadá? Já jsem se cítil dobře. Góly dávali jiní, vyhrávalo se, nebyl důvod to řešit.

Může vám teď pomoci i fakt, že v neděli hrajete o medaili? Medaile z mistrovství světa je pořád cenná. Já vím, že všichni chtěli víc, byli jsme na turnaji docela suverénní, takže se všichni bavili o zlatu. Ale mančafty jsou tady vyrovnané a Švédové hráli moc dobře.

Poslední utkání sehrajete proti Rusku, minulé jste vyhráli 3:2, ale dva hráči nedohráli po střetu s Arťuchinem. Ruská média napsala, že nemá Čechy rád. Co k tomu říct? Ať si Arťuchin říká, co chce, všichni víme, co bude dělat. Takhle hraje i v Rusku. Je potřeba dávat si pozor, dávat rychle puky od hokejky a bude to dobré.

Může mít zápas o to větší náboj? Těžko říct. Záleží, jak k tomu přistoupí, budou zklamaní ze semifinále. Ale určitě budou chtít taky vyhrát, a jelikož to bylo minule vyhrocené, je možné, že se to přenese do dalšího zápasu.

Reklama

Související témata: