Hlavní obsah

Vstřelit gól dá víc zabrat než jezdit po ledě a prát se, říká před Ruskem Hadamczik

BRATISLAVA

V pátek večer se mu zlatý sen rozplynul, v sobotu nemohl dospat a v neděli bude Alois Hadamzik vést mužstvo za bronzovou medailí na mistrovství světa. Sedm výher v řadě a poslední porážka určila, že český tým se postaví proti Rusku. „Pocit zklamání je. Člověk to musí strávit, pořád jsme ve hře o medaili. Ta je úspěch, chceme se o ní poprat,“ říká český kouč. Stále ještě zklamaný z porážky od Švédska.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Alois Hadamczik (vlevo) a generální manažer reprezentace Slavomír Lener

Článek

„Musíme brát, že k hokeji patří i porážky, ta je nepříjemná, to víme, ale kdybychom měli o tom stále mluvit... Navodili jsme v týmu atmosféru, v kabině jsme k hráčům před tréninkem mluvili,“ povídá Hadamczik. „Řekli jsme si, že sedm a půl utkání jsme hráli výborný hokej, takže jsme vrátili sestavu do starých kolejí,“ prozrazuje.

To znamená, že do prvního útoku se vrátí Roman Červenka, který byl ze sestavy v minulém utkání stažen a místo něho byl poslán do první lajny vedle Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance Petr Vampola.

Arťuchin? Rozhodči budou více ve střehu, věří Hadamczik 

Od 16 hodin boj o bronz Česko - Rusko. Od 20 hodin severská bitva o zlato: Švédsko - Finsko. „Hlavní motivací je, že hrajeme o medaili,“ upozorňuje Hadamczik před zápasem. Odvetou za souboj z osmifinále, kde Rusové prohráli 2:3. A kde také 116 kilový Jevgenij Arťuchin vyřadil ze hry Karla Rachůnka a Milana Michálka.

„Já si myslím, že rozhodčí budou více ve střehu, budou přísnější,“ věří před kláním trenér, který má o eliminaci dvoumetrového útočníka svoji představu. „Ať se vyfauluje. Hráči si musí dávat pozor, komunikovat, reagovat na sebe, občas i uhnout, jít si pro faul a z přesilovek dát gól, což je větší síla přemýšlení než, že jeden bude po ledě jezdit a prát se. To by nás mohlo dostat ze systému hry,“ upozorňuje.

Do boje o medaili nezasáhne Martin Havlát, který nemá stále v pořádku rameno po utkání s Německem. V sobotu netrénoval ani obránce Lukáš Krajíček, který má nastřelený kotník, ale do zápasu by měl nastoupit.

Předpokládaná sestava proti Rusku
Pavelec - Karel Rachůnek, Zbyněk Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, Milan Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články