Hlavní obsah

Poslední souboj sezóny. Čeští hokejisté svedou bitvu o bronz na mistrovství světa

BRATISLAVA

Neděle se s nedělí sešla a v cestě českého týmu na mistrovství světa stojí opět Rusko. V osmifinálové skupině hráči vedení Aloisem Hadamczikem vyhráli vyhecovaný souboj 3:2. Dnes od 16 hodin před nimi stojí větší výzva. Boj o bronzovou medaili. „I bronzová je pěkná, když už jsme takhle daleko, byla by škoda to zahodit. Musíme se připravit a vyhrát,“ řekl hned po semifinálové porážce od Švédska 2:5 brankář Ondřej Pavelec.

Foto: Jan Koller, ČTK

Jaromír Jágr (vpravo dole) oslavuje se spoluhráči gól vstřelený Rusku v osmifinále.

Článek

Sedm výher a jedna porážka. Takovou má zatím Alois Hadamczik na šampionátu statistiku ve svých deskách. V neděli sehraje poslední utkání s pořadovým číslem devět. Tady ještě odpověď nezná.

„Hráli jsme tady sedm a půl zápasu dobrý hokej, proto jsme vrátili sestavu do starých kolejí. Jsme pořád ve hře o medaili a řekli jsme, že medaile je úspěch, tak se o ni chceme poprat,“ nevzdává se trenér, který vrátí Romana Červenku zpátky do prvního útoku.

"Ta placka tam furt leží. Musíme se připravit na boj o třetí flek,“ burcuje obránce Marek Židlický.

Necháme na ledě zbytky sil, vzkazuje Plekanec 

Minulý souboj s Ruskem nedopadl nejlépe pro Milana Michálka a Karla Rachůnka. Oba nedokončili utkání po střetech s Jevgenijem Arťuchinem. Hadamczik ale věří, že nyní si budou tohoto dvoumetrového útočníka sudí více všímat. „Já si myslím, že rozhodčí budou více ve střehu, budou přísnější,“ říká před soubojem o vysněnou placku.

„Je to poslední zápas sezóny. Jde o medaili, ta pýcha tady musí v tom týmu být a já věřím, že to odehrajeme kvalitně,“ je optimistou pětatřicetiletý Patrik Eliáš, který opět nedosáhne na příčku nejvyšší při svém čtvrtém startu na světovém šampionátu.

"Chceme vyhrát. Na ledě necháme zbytky sil. Už jen pro fanoušky, abychom získali poslední vítězství v sezóně,“ vzkazuje Tomáš Plekanec.

Předpokládaná sestava proti Rusku
Pavelec - Karel Rachůnek, Zbyněk Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, Milan Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček.

Reklama

Související témata: