Hlavní obsah

Devět bronzových z MS dostalo za svůj výstup jedničku. Nejhorší byla trojka

Libor Kalous (Bratislava)Sport.cz

Pětadvacet hráčů bylo zapsáno do české soupisky na mistrovství světa. Jediný si nezahrál. Trénoval, ale zápasový dres neoblékl třetí gólman Jakub Kovář. Jinak všichni se předvedli. Někdo lépe, někdo hůře. Někdo zazářil, jiný nenaplnil zcela očekávání. Ale konečným výsledkem je třetí místo, tedy medaile. A to je vždy úspěch.

Foto: Jan Koller, ČTK

Je dobojováno. Tomáš Plekanec (vlevoú Jaromír Jágr (vpravo) a Marek Židlický.

Článek

Jaromír Jágr byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje a byl vybrán do All Star týmu. Nejstarší hráč šampionátu se stal nejlepším forvardem podle direktoriátu turnaje. Marek Židlický se vešel také do nejlepší šestky mistrovství.

A jak se povedlo mistrovství dalším českým hráčům? Každý měl v týmu určitou roli a tu si měl plnit. Sport.cz je oznámkoval jako ve škole. Nejhorší známkou byla nakonec trojka. Tedy dobrý výkon.

Brankáři Ondřej Pavelec - 1 Zápasy: 8, % úspěšnost 93,93, průměr inkasovaných gólů na utkání: 1,88Jakub Štěpánek - 2 Zápasy: 1, % úspěšnost 95,24, průměr inkasovaných gólů na utkání: 2Jakub Kovář - nehodnocen

Obránci Zbyněk Michálek - 1 Zápasy: 8, góly: 0, asistence: 1, +/- body: 6Marek Židlický - 1 Zápasy: 9, góly: 1, asistence: 4, +/- body: 4Karel Rachůnek - 2 Zápasy: 9, góly: 1, asistence: 3, +/- body: 3Radek Martínek - nehodnocen Lukáš Krajíček - 2 Zápasy: 8, góly: 0, asistence: 1, +/- body: 3Petr Čáslava - 2- Zápasy: 9, góly: 0, asistence: 1, +/- body: 2Martin Škoula 3 Zápasy: 9, góly: 0, asistence: 2, +/- body: 6Ondřej Němec 2 Zápasy: 6, góly: 0, asistence: 2, +/- body: 2

Útočníci Milan Michálek - 1- Zápasy: 8, góly: 4, asistence: 2, +/- body:0Roman Červenka - 2 Zápasy: 9, góly: 4, asistence: 6, +/- body: 7Petr Hubáček - 2 Zápasy: 9, góly: 0, asistence: 2, +/- body: 1Jiří Novotný - 2- Zápasy: 9, góly: 0, asistence: 2, +/- body: 3Petr Vampola - 2- Zápasy: 3, góly: 0, asistence: 0, +/- body: -1Jan Marek - 3 Zápasy: 9, góly: 1, asistence: 2, +/- body: 2Michael Frolík - 1- Zápasy: 9, góly: 3, asistence: 2, +/- body: 4Martin Havlát - 1 Zápasy: 6, góly: 2, asistence: 4, +/- body: 3Patrik Eliáš - 1 Zápasy: 9, góly: 4, asistence: 5, +/- body: 4Tomáš Rolinek - 2 Zápasy: 9, góly: 1, asistence: 2, +/- body: 2Jaromír Jágr - 1 Zápasy: 9, góly: 5, asistence: 4, +/- body: 5Petr Průcha - 2 Zápasy: 9, góly: 3, asistence: 2, +/- body: 5Tomáš Plekanec - 1 Zápasy: 9, góly: 6, asistence: 4, +/- body: 3Jakub Voráček 2 Zápasy: 9, góly: 1, asistence: 2, +/- body: 1

Tři pohledy na medaili
Tomáš Plekanec: "Říká se, že se jezdí pro medaile, takže by bylo špatně říct, že nejsme spokojení. Jsme rádi, že jsme vyhráli poslední zápas, ale tým byl v takové pohodě, že jsme na finále mysleli a že bychom hráli o vyšší medaili. Je to škoda, ale i bronz je krásný. Byli jsme dobrá parta, hráli jsme hezký hokej."
Petr Průcha: "Je to mnohem lepší pocit odjíždět z turnaje po vyhraném zápase než po prohraném. Momentálně jsem hodně spokojený, ale možná až se na to podívám za týden, tak si budu říkat, že s takovým týmem, který jsme tady měli, jsme mohli uhrát i lepší výsledek. Trošku úsměvný moment bylo vyražené plexisklo s Arťuchinem. Když se sečtou jejich kila, tak to mohlo být lehce pod 300 kilo živé váhy. To by nevydržela ani zeď z betonu. Byla to obrovská rána a myslím, že nás povzbudila do další hry."
Ondřej Pavelec: "Já nebudu hodnotit sebe, jsem rád, že máme medaili. Ale přijeli jsme sem vyhrát, to se bohužel nepovedlo. Ale každá medaile se počítá, předtím bylo hluché období, dlouho medaile nebyly. Byl jsem rád, že jsem tu šanci dostal. Byla spousta lidí, která mi nevěřila, ale jsem rád, že jsem k té medaili pomohl."

Reklama

Související témata: