Hlavní obsah

Zedník se vrací do slovenské reprezentace

BRATISLAVA

Útočník Richard Zedník se po nečekaném odchodu z přípravného kempu slovenské hokejové reprezentace vrací do národního mužstva. Jak v sobotu uvedla internetová stránka Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH) 58násobný reprezentant se rozhodl pro návrat po rozhovoru s trenérem Glenem Hanlonem, spoluhráčem Pavlem Demitrou a prezidentem SZLH Jurajem Širokým.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Richard Zedník ze Slovenska (vpravo) si kryje puk před Magnusem Johanssonem ze Švédska ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

Článek

Společně si vydiskutovali situaci, která vznikla kolem postavení Zedníka v reprezentaci. „Jsem velmi rád, že se Richard vrací do mužstva. Očekávám, že se stane faktorem našeho úspěchu,“ uvedl Hanlon.

Zedník uznal, že jeho rozhodnutí opustit reprezentaci bylo trochu unáhlené. „Jsem rád, že mohu být zpátky v mužstvu. Udělám maximum pro společný úspěch kolektivu,“ prohlásil Zedník.

Zkušený útočník byl nespokojený se svou úlohou v mužstvu, proto se začátkem týdne rozhodl opustit přípravný kemp a odmítl účast na nadcházejícím mistrovství světa v Bratislavě a Košicích.

Reklama

Související témata: