Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v nominace na MS z NHL jen Sbisu

BERN

Hokejisté Švýcarska získali dva dny před startem mistrovství světa na Slovensku do kádru první posilu z NHL. Tým kouče Seana Simpsona doplní obránce Luca Sbisa z Anaheimu, který vypadl v neděli v prvním kole Stanleyova poháru s Nashvillem. Kádr tak opustil zadák Tim Ramholt z Davosu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Naopak definitivně švýcarský výběr nedoplní brankář Martin Gerber, který chytal na farmě Edmontonu v Oklahoma City v nižší AHL a se Simpsonem se dohodl, že se turnaje nezúčastní. Mimo hru je kvůli zdravotním potížím i Sbisův spoluhráč, brankář Jonas Hiller.

Jednadvacetiletý Sbisa může zůstat jedinou posilou Švýcarů ze zámoří. Naděje ještě existuje v případě Yanicka Webera, jehož Montreal dnes hraje rozhodující sedmý zápas série s Bostonem.

Největší hvězda, obránce Mark Streit z New Yorku Islanders, vynechal celou sezonu se zraněným ramenem. Zadák Severin Blindenbacher se potýkal se zdravotními potížemi na farmě Dallasu v Texasu a v únoru tam své působení ukončil.

Další hráči působící v zámoří stále hrají. Útočníka Romana Wicka čeká na farmě Ottawy v Binghamtonu druhé kolo Calderova poháru v nižší AHL. Stejně je na tom obránce Roman Josi v záložním týmu Nashvillu v Milwaukee. Osmnáctiletý talent Nino Niederreiter bojuje v barvách Portlandu v play off juniorské WHL.

V pětadvacetičlenném kádru Švýcarska jsou s výjimkou Sbisy výhradně hráči z domácí soutěže. Největší zastoupení má se šesti hráči Bern, odkud jsou obránci Philippe Furrer a Beat Gerber a útočníci Thomas Déruns, Ryan Gardner, Martin Plüss a Ivo Rüthemann.

Do světového šampionátu vstoupí Švýcaři v pátek v Košicích proti Francii. V neděli v dalším utkání základní skupiny B narazí na Bělorusko a v úterý je čeká duel s Kanadou.

Nominace hokejistů Švýcarska na MS na Slovensku (29. dubna - 15. května):
Brankáři: Leonardo Genoni (Davos), Daniel Manzato (Rapperswil-Jona), Tobias Stephan (Ženeva),
Obránci: Philippe Furrer, Beat Gerber (oba Bern), Goran Bezina (Ženeva), Rafael Diaz (Zug), Félicien Du Bois (Kloten), Mathias Seger (Curych), Julien Vauclair (Lugano), Luca Sbisa (Anaheim/NHL),
Útočníci: Thomas Déruns, Ryan Gardner, Martin Plüss, Ivo Rüthemann (všichni Bern), Matthias Bieber, Romano Lemm, Victor Stancescu (všichni Kloten), Daniel Rubin, Morris Trachsler (oba Ženeva), Andres Ambühl, Thibaut Monnet (oba Curych), Kevin Lötscher (Biel), Simon Moser (Langnau), Julien Sprunger (Fribourg-Gottéron).

Reklama

Související témata: