Hlavní obsah

Rusko znovu málem klopýtlo, ostudu odvracel tři minuty před koncem Radulov

BRATISLAVA

Ruská hokejová škola na letošním mistrovství světa zatím dvakrát neoslňuje. Napoprvé porážka od Německa 0:2, v neděli souboj se Slovinskem a výhra 6:4, když o třech bodech rozhodl až v 57. minutě Alexander Radulov. Povinnost byla splněna, s tím jediným mohl být favorit spokojen. Kdo si před zápasem vsadil na výhru Ruska sto korun, mohl získat korunu navíc. Při sázce na soupeře se odměna šplhala ke dvěma tisícům. Na ledě ale takový propastný rozdíl znát nebyl.

Foto: David W Cerny, Reuters

Hokejisté Ruska se radují z branky do slovinské sítě na MS na Slovensku.

Článek

„Je to zklamání, hráli jsme příliš akademicky,“ posteskl si ruský trenér Vjačeslav Bykov po Německu. Dnes také nebude moci jásat, šlo o vydřené vítězství, kdy outsider favorita hodně natrápil. Slovinci třikrát srovnali, ve třetí třetině prohrávali 2:4, ale dokázali se dostat až na stav 4:4.

Rusko, jeden z favoritů na celkové prvenství na šampionátu, zatím nepředvádí žádné oslnivé představení, na výhru se nadře až nečekaně mnoho. Stačí si jen připomenout dva propastné rozdíly posledního duelu.

Na straně jedné Ilja Kovalčuk, který podepsal v New Jersey kontrakt, který mu celkově přinese okolo dvou miliard korun. Proti němu Rok Pajič, forvard prvoligového Ústí nad Labem. Nebo. Obrovitý Jevgenij Arťuchin a o hlavu menší a o 33 kilogramů lehčí Pajič. Přesto tým Slovinska bojoval.

Rusko je týmem, který má sebevědomí, ale zadarmo se na mistrovství světa body nedávají. A v bratislavské Orange aréně to dali znát i fanoušci. Při nástupu Rusů pískali, když vstřelili gól Slovinci, fanoušci jásali. Nakonec se nejvíce radoval Radulov, když vstřelil pátý gól Ruska. Kdo by čekal takovou radost po trefě do branky Slovinska...

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina A (Bratislava):
Rusko - Slovinsko 6:4 (1:0, 1:1, 4:3).
Branky a nahrávky: 5. Aťušov (Kovalčuk, Radulov), 36. Afinogenov (Kornějev), 47. Kulikov (Kajgorodov), 47. Arťuchin (Afinogenov, Kajgorodov), 57. Radulov (Kovalčuk, Gorovikov), 60. Zinovjev (Zaripov) - 30. Hebar (Gregorc), 43. Goličič (Šivič, M. Hočevar), 48. Goličič (D. Rodman), 52. Pajič (Tavželj). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Persson - Tillerkvist (oba Švéd.), Valach (SR). Vyloučení: 4:3, navíc Jemelin (Rus.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 9090.
Rusko: Nabokov - Nikulin, Bělov, Aťušov, Tjutin, Kalinin, Kornějev, Kulikov, Jemelin - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Radulov, Těreščenko, Kovalčuk - Arťuchin, Kajgorodov, Afinogenov - Kuljomin, Gorovikov, Tarasenko. Trenér: Vjačeslav Bykov.
Slovinsko: A. Hočevar - Kužnik, Kranjc, Robar, Gregorc, Tavželj, Pretnar, Dervarič, Kovačevič - D. Rodman, M. Rodman, Razingar - Jeglič, Tičar, Sabolič - Pance, Pajič, Šivic - Goličič, M. Hočevar, Hebar. Trenér: Matjaž Kopitar.

Reklama

Související témata: