Hlavní obsah

Duel hokejistů s Ruskem o bronz budou řídit Kurmann a Lärking

Švýcar Danny Kurmann a Švéd Christer Lärking budou rozhodovat jako hlavní sudí nedělní duel českých hokejistů o bronz na mistrovství světa v Bratislavě proti Rusku. Na čarách byli nominováni na zápas o třetí místo Bělorus Ivan Děďulja a Slovák Miroslav Valach.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejový rozhodčí - ilustrační foto.

Článek

Finále mezi Švédskem a Finskem budou řídit jako hlavní další Švýcar Brent Reiber a Kanaďan Darcy Burcell. Na čarách se představí jeho krajané Chris Carlson a Kiel Murchison.

Lärking na šampionátu v Bratislavě řídil úvodní utkání českých hokejistů v základní skupině D proti Lotyšsku (4:2). Spolu s krajanem Sörenem Perssonem nepotrestali ani dvouminutovým vyloučením faul lotyšského beka Arturse Kuldy u mantinelu na hlavu obránce Radka Martínka.

Ten následně strávil noc a den v nemocnici a turnaj pro něj s otřesem mozku a natrženými vazy za krkem skončil. Disciplinární komise pak Kuldovi zastavila činnost na tři zápasy.

Češi nastoupí proti Rusům v červených dresech

Z historického pohledu si ale nemohou Češi na nasazení rozhodčích stěžovat, protože jejich nominace jim přinášela na světových šampionátech štěstí. Lärking pískal ještě dva jejich duely - v osmifinálové části v roce 2002 proti Spojeným státům americkým (5:4) a ve stejné fázi o dva roky později na domácím MS v Praze proti Kanadě (6:2).

Kurmann řídil na letošním mistrovství světa už duel Česka v osmifinálové skupině se Slovenskem (3:2). Celkem pískal na světových šampionátech čtyři české zápasy a pokaždé vítězné. Poprvé úvodní finále MS v roce 1999 proti Finsku (3:1), o čtyři roky později duel s Ukrajinou v osmifinálové skupině (5:2) a v roce 2009 ve stejné fázi zápas s Běloruskem (3:0).

Nedělní duel o bronz se hraje od 16:00 a Češi v něm nastoupí v červených dresech, Rusko v bílých. Finále je na programu ve 20:30, Švédové se představí v tradiční žluté barvě a Finové v modré.

Reklama