Hlavní obsah

Kanada je nespokojena, příště chce na MS víc hvězd z NHL

Dva roky po sobě bez medaile? Naprosto neakceptovatelné! Taková je reakce prezidenta kanadské hokejové federace Boba Nicholsona na výsledek národního týmu na nedávno skončeném mistrovství světa. Kanada procházela šampionátem na Slovensku bez porážky až do čtvrtfinále, kde nečekaně prohrála s trápícím se Ruskem. Stejně jako před rokem na MS v Německu.

Foto: Petr Josek, Reuters

Zklamaní Kanaďané po prohraném čtvrtfinále s Ruskem.

Článek

Podle Nicholsona je třeba pro příští ročník zamezit tomu, aby spousta hráčů z NHL odmítala na mistrovství světa přijet. Šéfovi kanadské federace vadí, že generální manažeři některých týmů NHL hledají všechny možné důvody pro to, aby nemuseli své hráče na MS pouštět z obavy o jejich zranění.

Generální manažer Kanady pro MS 2011 Dave Nonis tak letos musel látat sestavu jak se dalo. Podařilo se mu sice získat hvězdy jako Nash, Spezza, či Tavares a úspěšné hráče z juniorských výběrů, ale také byli v kádru brankář, jenž toho v sezóně moc neodchytal (Bernier), obránce jenž se dával dohromady po zranění (Colaiacovo), bek z německé ligy (Scalzo), nebo obránce Gragnani, který za poslední čtyři roky nasbíral v NHL pouhých 21 zápasů.

"Přitom jsme měli dobrý tým na to, aby celý turnaj vyhrál. Nicméně mít tak ještě alespoň jednoho nebo dva další zkušené hráče z NHL...," posteskl si Nicholson. Ten nyní věří, že příští rok se na MS vydá víc kvalitních hráčů z NHL. I proto, že bude Kanada pomalu stavět tým pro olympijské hry v Soči 2014, což je pro kanadské hokejisty pochopitelně velké lákadlo.

Reklama

Související témata: