Hlavní obsah

Slováci i za nepříznivého stavu věřili ve vítězství svého týmu

BRATISLAVA

Pořádající země zažila v úvodní den hokejového šampionátu trápení s outsiderem. Slovenští fanoušci před utkáním tipovali, že Slovince jasně přehrají. „Nečekal jsem, že se naši budou tolik trápit, ale vítězství je doma a to se počítá. Naštěstí je úvod turnaje a ještě je čas se zlepšovat,“ říká Támáš z Malacek.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští fanoušci před utkáním věřili ve vítězství

Článek

Po úvodním gólu Slovinců zmlklo nejen obecenstvo na stadiónu, ale i v zóně vyhrazené pro fanoušky, kteří neměli vstupenky a utkání sledovali na velkoplošné obrazovce. „Nedali jsme gól z úvodního tlaku a pak jsme se trápili. Nadále však věřím, že naši budou mistři světa,“ uvedl divák Marcel.

Napjatá fanynka slovenského hokejového týmufoto: ČTK/Tomáš Halász

„Je to den překvapení. Němci porazili Rusy a teď se Slováci trápili se Slovinci. Doufám, že my, jako úřadující mistři světa, vstoupíme do turnaje suverénnějším způsobem,“ usmíval se Radek ze Znojma oblečený v českém dresu. Trpělivě se fotografoval se slovenskými fanoušky a společně s nimi křičel „Slovensko do toho“.

Všichni se shodli, že finále Česko-Slovensko by bylo nejhezčím vyvrcholením turnaje. „Budu fandit našim i Slovákům, aby se dostali až do finále. Tam už budu fandit pouze Jágrovi a spol.,“ dodal sebevědomě Radek.

Fanoušci se rozcházeli do bratislavské noci s blaženým pocitem, že je čekají ještě dva týdny fandění.

Reklama

Související témata: