Hlavní obsah

Slováci po vyřazení svého týmu fandí hlavně českým hokejistům

Slováci po vyřazení týmu hostitelské země hokejového mistrovství světa před boji o medaile patrně nejvíc fandí svěřencům trenéra Aloise Hadamczika. Fanoušci i média vyzdvihují dosavadní výkony týmu obhájců zlatých medailí, který bez problémů postoupil do závěrečné fáze turnaje. Tisk chválí hlavně útočníka Jaromíra Jágra, jenž se zaskvěl hattrickem ve čtvrtfinálovém souboji s USA.

Foto: Tomáš Halász, ČTK

Napjatá fanynka slovenského hokejového týmu

Článek

"Když už naše reprezentace nepředvedla oslnivé výkony, fandíme Čechům," řekl ČTK student Peter, jenž si spolu s partou kamarádů nenechal ujít několik zápasů šampionátu. Na utkání sice chodí v dresu slovenského týmu, ale nyní povzbuzuje české hokejisty. "Akorát během zápasu na tribuně neskáču, když fanoušci z Česka pokřikem dostávají hlediště do varu," dodal.

Ve skupinkách hokejových příznivců, kteří si krátí čas před zápasy v zóně u stadionu, se často skloňuje jméno devětatřicetiletého Jágra. Nestárnoucí hokejový fenomén je podle nich hlavním strůjcem úspěchu českého týmu, který v základní ani v osmifinálové skupině letošního mistrovství světa neztratil ani bod.

Jágr - nejstarší i nejlepší

Jágrovy výkony vyzdvihl také slovenský tisk. Například nejčtenější list Nový čas dnes na dvou stranách s titulkem "Jaromír Jágr je na MS nejen nejstarší, ale zatím i nejlepší" přinesl informace z jeho hráčské kariéry i osobního života. Útočníkovi Avangardu Omsk věnoval článek také deník Sme.

Vesměs kladná hodnocení za dosavadní vystoupení na turnaji si čeští hokejisté vysloužili od Slováků také v internetových diskusích. Někteří by ale podle svých příspěvků uvítali, aby si zlaté medaile z Bratislavy odvezli hráči jiné země než Česka, jež ziskem poháru pro mistry světa naposledy završilo vystoupení na loňském šampionátu v Německu.

Výkony hokejistů Česka ocenili rovněž slovenští bookmakeři. Zatímco před vhozením úvodního buly mistrovství favorizovali na zisk některého z cenných kovů zejména Rusko a Kanadu, nyní dávají největší šance právě obhájcům titulu.

Reklama