Hlavní obsah

VIDEO: Gól jako do pece. Finský mladíček na hokejovém MS ohromil svoji drzostí

BRATISLAVA

Jak se stát středem pozornosti na mistrovství světa? Tak to vám řekne finský hokejista Mikael Granlund. Jeho gólový fórek v semifinále s Ruskem pobavil hodně lidí. Získal puk za brankou, nasadil si ho na čepel hole a puk prostě hodil do branky, jako do pece. Ruský brankář Konstantin Barulin se nestačil divit. Před jeho očima byla vmžiku hokejka, puk... Následoval jen úžas všech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fin Mikael Granlund parádní fintou překonává ruského brankáře Barulina.

Článek

Devatenáctiletý finský útočník tímto neuvěřitelným gólem rozhodl semifinále na mistrovství světa. Jeho trefa byla rozdílová, po tomto představení si zahraje Finsko ve finále se Švédskem. Rusko s českým týmem o bronz.

Fin Mikael Granlund parádní fintou překonává ruského brankáře Barulina.foto: ČTK/Michal Kamaryt

„Páni,“ řekl jen finský obránce Lasse Kukkonen. To je všechno, co můžu k tomu říct. Věděl jsem, že to dokáže. On to zkoušel už ve Finsku, ale že tohle provede na mistrovství světa. To je úžasné,“ okomentoval spoluhráčovu parádičku a drzost.

„Nádherný gól,“ přidal se Janne Pesonen. „Úžasné,“ vystihl Juhamatti Aaltonen. „Fantastický gól. Bylo to, jako když si vezmete brusle, jdete na rybník a zkoušíte, co dokážou v zápasech jen hvězdy. Výborný,“ kroutil hlavou Ossi Vaananen.

Radost Fina Mikaela Granlunda po skvostné trefě proti Rusku.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Granlund prováděl s pukem různé kousky už od dětství. Teď to zkusil v Bratislavě na světovém šampionátu! „Vjel jsem si za branku a chtěl udělat něco zvláštního, ale důležitý je, že vyhrál tým, zaslouženě jsme ve finále,“ usmíval se hráč IFK Helsinky, který tento trik provedl také několikrát v juniorské lize.

„Teď jsem to zkusil znovu, jsem rád, že se to povedlo,“ dodal devatenáctiletý hokejista pro finskou televizi.

Reklama

Související témata: