Hlavní obsah

Neporažené hokejisty nadchly sváteční retro dresy

Praha

Ani v pátém přípravném utkání před mistrovstvím světa nepoznali čeští hokejisté přemožitele. Po dvojzápasech v Lotyšsku a doma s Německem si poradili v pražské O2 areně i proti Slovensku. S tradičním soupeřem se hrál vyrovnaný hokej, pro české barvy zápas rozhodli až v posledních minutách Petr Tenkrát a Tomáš Plekanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Alois Hadamczik na střídačce českého národního týmu.

Článek

„Hlavně první třetina byla z naší strany hodně dobrá, kdy jsme soupeře přehrávali. Slováci už teď mají velice dobrý tým, jejich výsledky s Rusy byly hodně těsné," připomněl po zápase trenér českého výběru Alois Hadamczik.

První třetinu odehrály oba týmy ve svátečních retro dresech na počest československých mistrů světa z roku 1972. Slováci nastoupili v modré kombinaci, Češi v bílé. „Ty dresy se mi moc líbily, jen ten můj někam zmizel, asi mi ho někdo klasicky ukradl...," smál se po zápase brankář Jakub Štěpánek.

„Bylo to zase něco jiného, určitě zajímavé," přidal se Tomáš Plekanec, prozatím největší posila z NHL. Útočník Montrealu pečetil skóre zápasu trefou do prázdné brány a v útoku měl na křídle další bývalé Kladeňáky Petra Tenkráta a Jiřího Tlustého. „Kluci jsou výborní bruslaři, měli jsme pár dobrých střídání," říkal Plekanec.

Tlustý se uvedl dobře

Novic reprezentace Jiří Tlustý se předvedl v několika dobrých šancích a je vděčný, že dostal reprezentační pozvánku. „Reprezentace je pro mě něco nádhernýho. A je to zpestření sezóny, která se mi docela podařila, i když jsme nedošli do play-off. Jsem tady hrozně rád." A pochvaloval si i souhru s Plekancem a Tenkrátem. „S Plekim už jsem nějaký zápas odehrál, navíc spolu trénujeme na Kladně. Takže dobře vím, kde bude stát a kde on najde mě. V tom je to samozřejmě jednodušší," dodal Tlustý.

„Jirka Tlustý na to, že hrál první zápas, tak rozhodně nezklamal, je to dobrý hráč," byl spokojený i Hadamczik. Jinak ale počítal další ztrátu ve svém týmu. „Kašpar je zraněný, má bolesti v oblasti břicha, takže do Bratislavy s námi nepojede. Nepojede ani Jirka Novotný, protože nechci, aby byl přetěžovaný. A nepojede ani Plekanec," oznámil novinářům.

"Na Slovensku to bude zase trochu jiný zápas, proti nám vždycky hrají jak s červenou plachtou před očima. Dáme šanci dalším hráčům, chytat bude Kovář," zakončil Hadamczik.

Reklama