Hlavní obsah

Češi se omluvili, že pokazili vzpomínku na Demitru

Ivan Vilček (Bratislava)Právo

Slováci si stěžují, že jim Češi zkazili vzpomínku na zesnulého kapitána hokejové reprezentace Pavla Demitru. Na bratislavské utkání s Českem si totiž jejich reprezentace dala vyrobit speciální kolekci dresů s podobiznou Demitry. Ty ale nemohla použít, protože byly bílé barvy a Češi si do Bratislavy přivezli rovněž jen bílé dresy.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slováci museli utkání odehrát v modrých dresech. Vzpomínku na Demitru pokazila chyba Čechů..

Článek

Diváci si už na rozbruslení všimli, že oba týmy mají bílé dresy. Slovenský obránce Andrej Sekera přiznal, že i slovenské hráče to zaskočilo. „Po rozbruslení jsme se museli převléknout do našich běžných modrých dresů. Je to velká škoda, protože ty na počest Paľa Demitry byly moc hezké a celá vzpomínka na něj mohla vyznít ještě lépe,“ řekl hráč Buffala Sabres deníku Nový čas. Před utkáním byl totiž Pavol Demitra uveden do Síně slávy slovenského hokeje.

„Češi přijeli pouze s bílou sadou dresů, i když původní dohoda byla, že budou hrát v červených,“ uvedl marketingový ředitel slovenského svazu Rastislav Antala. Vedení české výpravy chybu okamžitě přiznalo a omluvilo se. „Chyba se stala jednoznačně na naší straně. Chceme se omluvit slovenským hokejovým fandům i rodině Pavla Demitry,“ řekl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Slovenský tým nastoupí ve speciálních dresech vyrobených na památku Pavla Demitry na jednom z utkání turnaje Škoda Cup, který se hraje příští týden v Bratislavě.

Reklama

Související témata: