Hlavní obsah

Reprezentaci posílili hráči z extraligy, Kreps je mimo a u Havláta visí otazník

Brno

Jako první na trénink na České hokejové hry dorazil Němec, Ondřej Němec. V Brně se v pondělí sešla hokejová reprezentace před turnajem Euro Hockey Tour. Poslední tři zápasy, poté už mistrovství světa na severu Evropy. Nově se hlásil Aleš Hemský z Edmontonu, ale také extraligový mistr Petr Koukal z Pardubic i finalisté Jakub Svoboda jako nováček a Tomáš Žižka z Brna. Do jihomoravské metropole naopak nedorazil Kamil Kreps, který má problémy se zády. Trenér Alois Hadamczik má nyní k dispozici třicet hráčů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku reprezentace

Článek
Fotogalerie

„Trochu má problém Ivan Rachůnek, má nějaký výpotek, ale doktor mu to vytáhl, zítra by měl být fit. Jinak všichni jsou v pořádku, někteří mají tréninkové manko, tak to budou dohánět. Volal mi ale Kamil Kreps, je špatný a není vyloučené, že bude muset jít na operaci," probral zdravotní anamnézy trenér Alois Hadamczik. Ten ve středu přivítá dalšího nováčka. Přiletí obránce Jakub Kindl z Detroitu.

Český tým zahájí Kajotbet Hockey Games ve čtvrtek od 18:30 proti Švédsku. V sobotu hraje od 14:00 s Finskem a o den později od 18:00 s Ruskem.

Trenéři ale nebudou žít jen brněnským turnajem, stále čekají na nové možné posily před šampionátem, který pořádají Finsko se Švédskem od 4. května.

Havlát, to je padesát na padesát, říká Hadamczik

Z Ruska jde o hráče Omsku a Dynama Moskva. Trojice Kvapil, Červenka, Škoula. Ale u posledního je situace nejasná. „Až skončí, tak mu budu volat, potřebovali bychom ho, ale je tam velký otazník. Prezentoval, že chce tuto sezónu pauzu," pravil Hadamczik. Nejistota je i u Hubáčka, který stále hraje vyřazovací boje ve Finsku. „Má problémy s kolenem, dohraje sérii, navštíví lékaře, potom uvidíme," vyjádřil se hlavní kouč, který také hledí směrem k NHL.

„Martin Havlát má zdravotní problémy, které přetrvávají, bojí se, že ho (klub) nepustí, v úterý má prohlídku, pak se uvidí. Řekl bych, že to je padesát na padesát," není přehnaným optimistou Hadamczik. Ten bude také volat do Pittsburghu, bude vytáčet číslo Zbyňka Michálka.

Soupiska českých hokejistů před Euro Hockey Tour v Brně
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL)
Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Jakub Krejčík (Slavia Praha), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Petr Zámorský (Zlín), Tomáš Žižka (Kometa Brno), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Jakub Kindl (Detroit/NHL)
Útočníci: Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Petr Holík (Zlín), Jan Kovář (Plzeň), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Koukal (Pardubice), Jakub Svoboda (Kometa Brno), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL)

Reklama