Hlavní obsah

Štěpánek čeká v Brně zkoušku ohněm. A Hadamczik? Mám guláš v hlavě, říká o gólmanech

Brno

Ví, ale nahlas to neřekne. Když se nic nezmění, brankář Jakub Štěpánek vyfasuje první post pro mistrovství světa. Tři gólmany má trenér Alois Hadamczik nyní v sestavě, tak to má i zůstat. Ještě před obhajobou bronzu z minulého šampionátu odehraje národní tým tři zápasy v Brně - Kajotbet Hockey Games. Start ve čtvrtek v 18:30 proti Švédsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér národního týmu Alois Hadamczik a Aleš Hemský na tréninku.

Článek

Po následujícím víkendu národní mužstvo zamíří na sever Evropy, kde 4. května rozehraje šampionát proti Dánsku ve Stockholmu. „Při vší úctě k soupeřům, zatím jsme nehráli s nikým, kdo je top, tento týden nás čeká zkouška ohněm," ví moc dobře Štěpánek. Po Švédech přijdou na řadu v sobotu a v neděli Finsko a Rusko. Kdo si zachytá? Trojice Štěpánek, Kovář a Pöpperle je zatím spolehlivá, každý dostal šanci v přípravě a každý ukázal, že umí.

„Mám guláš v hlavě. Všichni tři chytali dobře, ale můžeme napsat jen dva. Určitě dáme důvěru Štěpánkovi jako číslo jedna, protože má největší zkušenosti, odchytal už mistrovství světa. Nemůžeme všechny nechávat v nejistotě. Jednoho z dvojice napíšeme, oni vědí, že žádného gólmana nesháníme. Jedině, že bych se dobře podíval a šel Pavelec po chodbě," odlehčil rébus Hadamczik před Českými hrami.

Trenéři mají nyní v mužstvu více hráčů, proběhne tedy selekce, k tomu se čeká na možné posily z NHL. V klidu mohou být jen gólmani. Na šampionát jedou tři a stejný počet jich je i v nominaci. „Já tohle neovlivním. Kdyby nás tady bylo deset, tak pojedou tři. Já bych se nestresoval předtím ani potom," je v klidu Štěpánek.

Nějak to musíme sladit a naladit, plánuje Štěpánek pro Brno

Hráči bojují o „svět", ale zároveň se také nechtějí zranit. Co má navrch? „Spíš převládá boj o nominaci na mistrovství, myslím si, že spoustu týmů přiveze už i hráče z NHL. Ze čtyř turnajů Euro Hockey Tour tohle je ten nekvalitnější," přiznává gólman Petrohradu, který se k pozici jedničky pro světový šampionát vyjadřuje velice zlehka.

„Uvidíme, ale když to přijde, tak se toho nebojím. Ale ještě jsou dva týdny, je těžké nějak předjímat."

Tři závěrečná utkání před mistrovstvím světa zažije Brno, kde si hráči užili skvělou atmosféru už loni. Jinak tomu nemá být ani za pár dní. „Tady chodí plný dům, vždycky nám fanoušci pomohli, doufám, že letos to bude to samé. Nějak to tu musíme sladit a naladit, aby to bylo na mistrovství dobré," dodává Štěpánek.

Reklama