Hlavní obsah

Hráčů je tu mraky, ale není tady zlá krev, je v klidu Rachůnek

Brno

Vyzařuje z něj klid a má úsměv na rtu. Bojuje o mistrovství světa, v klubu bude hrát pod novým hlavním trenérem, doma na něj čeká přítelkyně s dítětem. A hokejista Sparty Ivan Rachůnek? Žádný stres. Když na světový šampionát pojede, tak bude rád, když zůstane doma, zlobit se nebude. „Mám to půl na půl,“ usmívá se třicetiletý útočník.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivan Rachůnek na pondělním srazu národního týmu v Brně.

Článek

Na pondělní sraz národního týmu v Brně dorazil autem, cestou se dozvěděl, že Richard Žemlička přechází z postu asistenta na post nejvyšší, bude hlavním koučem Sparty. „Slyšel jsem to v rádiu. Zatím jsem si na to neudělal nějaký zvláštní názor. Ríša by u mančaftu celou sezónu, perfektně ho zná, poznal všechny kluky, takže si myslím, že to bude pro všechny jen plus," byla Rachůnkova první reakce na novinku.

Ještě předtím proběhla informace, že by mohl Spartu vést Slavomír Lener, ale nestalo se. „Pana Lenera jako trenéra neznám, nikdy jsem pod ním nehrál. Má za sebou výsledky, je to kvalitní trenér, takže i tahle varianta byla v pohodě," okomentoval Rachůnek tuhle volbu, která nedopadla, ale v šatně Sparty se vědělo, že může nastat změna na trenérské židli.

„Spekulovalo se, bylo to veřejné tajemství, ale nikdo tohle nevěděl najisto. Když se začalo spekulovat o panu Lenerovi, tak bylo víceméně jasné, že přijde nový trenér," připomněl sparťanský forvard zvěsti zpřed několika dnů, že sparťanský trenér Josef Jandač může odejít trénovat KHL. A také odešel a zamířil do Lva.

Stres z nominace Rachůnek nemá

Klub bude řešit Rachůnek až později, teď se rýsuje národní tým, kde je ale přetlak. „Je tu mraky hráčů, ještě další přijedou, uvidíme. Pro mě je ale atmosféra úplně v pohodě. Není tady žádná zlá krev," říká rodák ze Zlína, který nechce své šance pro světový šampionát moc hodnotit.

„Těžko říct v tuhle chvíli. Uvidíme, jaké typy hráčů bude trenér potřebovat, kdo ještě přijede."

Stres? "Ne, vůbec. Buď bude mistrovství světa, nebo dovolená. Chci si to tu užít, navíc mě doma čeká malý s přítelkyní, když nepojedu, tak se budu věnovat jim. Oni budou rádi, že mě mají doma. Mám to půl na půl," usmívá se Rachůnek.

Reklama