Hlavní obsah

Tři góly z přesilovek? Na tréninku nám vůbec nešly, divil se Plekanec

Dopoledne si při nácviku přesilovek nebyli schopni přihrát na tři metry, přišel večerní zápas se Švédy a v početních výhodách nasázeli tři góly. „Kéž by to tak pokračovalo, ale z mé strany to byla čistá improvizace,“ usmíval se kapitán hokejové reprezentace Tomáš Plekanec nad výsledkem 5:3.

Foto: David W Cerny, Reuters

Tomáš Plekanec ve své nové úloze - jako kapitán národního týmu diskutuje se sudím.

Článek

Povzbudila vás výhra proti silnému soupeři?

Určitě je příjemná. Co jsem v nároďáku byl, tak jsme se Švédy vždycky měli problémy. Tenhle rok se kluci zlepšili, na turnajích proti nim hráli dobře. Já si ale nikdy nepamatuju, že bychom proti Švédsku zahráli nějak dobře, vždycky nás přehrávali. Jsem rád, že jsme to otočili a porazili jsme je.

Po první třetině se přitom zdálo, že to žádná sláva nebude.

Naše lajna měla hned první střídání špatný, to nás na deset minut ovlivnilo. Pak nám pomohly přesilovky, přišel obrat a už jsme hráli celý zápas docela dobře. Občas jsme sice měli trošku výpadky, ale bylo to podstatně lepší.

Váš vítězný gól padl nejspíš po ofsajdové situaci, věděl jste o tom?

Určitě to bylo těsný, ale že by to byl vážně ofsajd? To nevím. Zkoušel jsem to pak dávat na zadní tyčku. Oni si to srazili sami do brány. Jsem rád, že i to štěstíčko tam tentokrát bylo.

Přesilovky ve vašem podání vypadaly hodně dobře, to už jste je stačili tak nacvičit, nebo je to prostě otázka kvality?

To byla spíš improvizace. Já jsem se dostal z nějakého důvodu nahoru na modrou. Ani nevím z jakého. Vyšlo to prostě ze hry. Jirka (Tlustý) pak přihrávku parádně zpracoval a dával to nahoru.

Reklama