Hlavní obsah

S reprezentací na MS mohou jet i Milan Michálek a Fleischmann

Brno

Národní hokejový tým mohou na mistrovství světa ve Skandinávii posílit i útočníci Milan Michálek z Ottawy a Tomáš Fleischmann z Floridy. Reprezentační trenér Alois Hadamczik má o oba velký zájem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku reprezentace

Článek

„Od obou mám zprávu ze zámoří, že by přijet chtěli. Musí ale projít v klubu ještě výstupní lékařskou prohlídkou a o víkendu budou shánět letenku domů. Rád bych je viděl už na úterním tréninku v Praze," říká trenér Alois Hadamczik, jenž by tak měl k dispozici celkem devět hráčů z NHL. „Všichni jistou nominaci na šampionát ale nemají, třeba Kindl a Vincour ještě musí v sobotu proti Finům a v neděli s Rusy předvést výkony, které by je k tomu opravňovaly," doplňuje kouč.

Michael Frolík z Chicaga se objeví u reprezentačního týmu už v sobotu v Brně. „Půjde si s námi zatrénovat, ale jestli by měl hrát, to nechám vyloženě na něm. Podmínka to určitě není," říká Hadamczik. Sezóna v zámoří skončila i pro obránce Filipa Kubu, který však nemá v Ottawě smlouvu a už při březnové inspekci trenérovi naznačil, že za této situace by se z reprezentace omluvil. „Zavolám mu, ale zřejmě s ním počítat nemůžeme."

Doplnění týmu o hráče z KHL se zmenšilo vlastně jen na Romana Červenku, kterého se ale trenérům ani manažerovi Lenerovi zatím nepovedlo zastihnout. Martin Škoula by se chtěl omluvit z rodinných důvodů, kouč s ním přesto ještě chce na téma reprezentace mluvit.

Do brány se znovu postaví Štěpánek

Sobotní zápas brněnského turnaje Euro Hockey Tour proti Finsku (14 h) odchytá znovu Štěpánek, jenž se zaskvěl v premiéře se Švédy 34 zásahy. „Díval jsem se do statistik a ještě proti Finům nechytal, tak mu chci dát možnost se předvést. Navíc je to zápas, v němž by nám vítězství mohlo zajistit obhajobu prvenství na turnaji, takže nechci nic podcenit. V neděli s Ruskem půjde do branky Jakub Kovář," líčí trenér Alois Hadamczik, jenž nechal pohromadě jen Plekancův a Novotného útok.

„Nedvědovi dám na křídla Vinoucra a Vondrku, Koukal dostane k sobě dřívější pardubické hráče Hemského s Průchou," vysvětluje drobné přesuny v útoku. „Odpočívat v sobotu necháme Holíka se Svobodou, Janu Kovářovi připadne roli třináctého útočníka. Mezi osm obránců na Finy se nevejdou Žižka a Krejčík," vysvětluje kouč.

Předpokládaná sestava českého týmu na sobotní zápas s Finy:
Štěpánek – Nakládal, Blaťák, Čáslava, Kutlák, Krajíček, Mojžíš, Němec, Kindl – Tenkrát, Plekanec, Tlustý – Vincour, Nedvěd, Vondrka – Hemský, Koukal, Průcha – Petružálek, Novotný, Kašpar – Jan Kovář.

Reklama