Hlavní obsah

Silfverberg bude hrát po vyřazení Ottawy za Švédsko na MS

Hokejový útočník Jakob Silfverberg bude po vyřazení Ottawy v prvním kole play-off NHL reprezentovat Švédsko na domácím mistrovství světa. Jednadvacetiletý nejužitečnější hráč základní části i play off Elitserien nejdříve získal s Brynäs titul a pak zamířil do týmu Senators, s kterými má v NHL smlouvu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Švédska se radují z branky.

Článek

Silfverberg stihl v sérii s New Yorkem Rangers před vyřazením odehrát dva zápasy, v kterých nebodoval. V dresu Ottawy, která jej draftovala v roce 2009 ve druhém kole, si odbyl premiéru.

Do kádru před šampionátem už kouč Pär Marts vybral další dvanáct posil z NHL - brankáře Jhonase Enrotha z Buffala, obránce Niklase Kronwalla s Jonathanem Ericssonem z Detroitu, Niklase Hjalmarssona z Chicaga, Viktora Hedmana z Tampy Bay a útočníky Henrika Zetterberga s Johanem Franzénem z Detroitu, Marcuse Krügera s Viktorem Stalbergem z Chicaga, Louiho Erikssona z Dallasu, Linuse Omarka z Edmontonu a Gabriela Landeskoga z Colorada.

Švédové, kteří nyní hrají závěrečný turnaj Euro Hockey Tour v Brně, budou v základní skupině MS ve Stockholmu jedním ze soupeřů České republiky. Do šampionátu, který vyvrcholí v Helsinkách, vstoupí v pátek 4. května duelem s Norskem.

Reklama

Související témata: