Hlavní obsah

VIDEO: Fleischmanna nepustí na MS zlomený prst na ruce, nepřijede ani Červenka

Brno
Aktualizováno

Start útočníka Floridy Tomáše Fleischmanna na mistrovství světa vylučuje zlomený prst na ruce. „Mluvili jsme spolu hned v noci a Fleischmanna to hrozně mrzelo, že nemůže přijet. Neprošel ale zdravotní prohlídkou v klubu, není schopen udržet hůl,“ líčil ještě před sobotním zápasem s Finy reprezentační trenér Alois Hadamczik. Chybět bude i nejproduktivnější hráč play-off KHL Roman Červenka z Omsku kvůli zlomenému palci na levé ruce.

Hokejová reprezentace přijíždí před brněnskou halu k zápasu s FinyVideo: Marek Burkert, Právo

 
Článek

„Roman s velkými zdravotními problémy už dohrával finále. Přemýšlel, jestli pokračovat pod injekcemi a dlouho se rozhodoval, ale fakt to nejde. Musel se letos omluvit," sdělil reprezentačnímu trenérovi hráčův agent Aleš Volek. „Tušil jsem problém, když se Červenka stále neozýval. Do národního mužstva potřebuji pro mistrovství světa jen zdravé hráče," reagoval Alois Hadamczik.

Fleischmann potvrdil, že už závěr série play off NHL s New Jersey hrál pod injekcemi. Rentgen po jejím skončení pak odhalil zlomeninu prstu na ruce. „Veliká škoda. Přišli jsme o hráče, který je silný na puku a umí se prosadit před brankou. Je to rovněž výborný kluk do kabiny, ale nedá si nic dělat," říká Hadamczik, který tak bude mít k dispozici osm hráčů z NHL (obránce Kindla a sedm útočníků).

„S Milanem Michálkem jsme si také volali. Potvrdil, že je připraven přijet a připojit se k nám v Praze, kde ještě před odletem na šampionát do Stockholmu bude národní tým v úterý i ve středu trénovat," doplnil Hadamczik, který se už pomalu smiřuje s tím, že nepřiměje Martina Škoulu, aby navzdory rodinným důvodům jel na mistrovství světa. „Těžko mohu někoho přemlouvat. Hráč musí především sám chtít a mít osobní pohodu."

I bez Červenky má Hadamczik nyní k dispozici 31 hráčů, přitom na soupisku pro MS jich smí zapsat jen 25. V neděli večer po zápase s Rusy má trenér oznámit zúžení kádru, předpokládají se škrty mezi obránci i útočníky.

Čeští hokejisté v přípravě na mistrovství světa
Brankáři
Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta)
Obránci
Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Jakub Kindl (Detroit/NHL), Tomáš Žižka (Brno), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Slavia).
Útočníci
Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia), Petr Koukal (Pardubice), Jan Kovář (Plzeň), Petr Tenkrát (Sparta), Petr Holík (Zlín), Jakub Svoboda (Brno).
Hráči, jejichž jména jsou označena kurzívou, se k týmu teprve připojí.

Reklama