Hlavní obsah

Němec o týmu pro MS: Někdo možná napíše, že není tak silný jako loni, ale bude dobrej...

Brno

Obránce Ondřej Němec je zatím překvapivě nejlepším střelcem české hokejové reprezentace na brněnském dílu evropské tour. Trefil se proti Švédům i Finům, pokaždé to byl úvodní gól národního týmu do sítě soupeře. Mistr světa z roku 2010, který má ve své sbírce i bronz z loňského šampionátu, věří, že si tím říká o nominaci na třetí šampionát v řadě.

Foto: David W Cerny, Reuters

Radost Ondřeje Němce.

Článek

Kde se ve vás berou ty střelecké dispozice?

Proti Švédům se mi podařilo v přesilovce trefit od modré, s Finy to byla taková secvičená akce. Nedvěd mě tam krásně našel, stačilo nastavit hokejku. Zkoušel jsem si v podobné situaci takhle sjet k tyčce ještě jednou a chyběl jen kousek, abych to dal i podruhé. Škoda, měli jsme ten sobotní zápas dobře rozehraný.

Co se ale stalo s českým mužstvem v duelu s Finy ve druhé třetině?

Měli jsme super začátek, ale neudrželi jsme tempo a měli dost vyloučených, takže nás Finové ve druhé třetině přehrávali.  Včas jsme se ale vzpamatovali a hráli pak vyrovnanou partii. Ke konci to bylo už o štěstí, oni měli šance, my taky. Nakonec rozhodlo jejich dobře sehrané přečíslení v prodloužení. Ještě ve třetí třetině ale Plekancovi chyběl kousíček k tomu, aby dal gól a mohli jsme slavit vítězství.

V nedělním zápase s Ruskem půjde o prvenství v celé Euro Hockey Tour. S čím na soupeře vyrukujete?

Nemůžeme do toho jít s ničím jiným než vyhrát. S Rusy je to specifické hlavně pro nás hráče z KHL, chceme se ale dobře odrazit na MS a lidi v Brně si zaslouží sdílet nějakou radost. Rusové jsou silní na puku, rychlí, nesmíme jim dopřát brejkové situace a hrát to spíš zezadu.

Jaký máte před generálkou z českého týmu pocit?

Ještě se připojí nějací kluci z NHL, můj vnitřní pocit rozhodně není špatný. Někdo možná napíše, že tým není tak silný jako loni, ale bude dobrej...

Cítíte vy osobně, že by vás ty dva góly mohly přiblížit nominaci?

Pro mě je hrdost hrát za nároďák každý zápas, ale doufám, že moje výkony pomohou trenérovi v rozhodování. Nerad bych, aby se šampionát odehrál beze mne.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články