Hlavní obsah

Útočník Burrows a gólman Hackett doplnili tým Kanady, Američané mají Brauna

Aktualizováno

Útočník Alexandre Burrows z Vancouveru a brankář Matt Hackett z Minnesoty rozšířili nominaci hokejistů Kanady na mistrovství světa ve Finsku. Na velké mezinárodní akci se oba představí poprvé, Burrows má na kontě dva tituly mistra světa v dresu Kanady v hokejbalu.

Alex Burrows si v téhle sezóně připsal na konto i šarvátku, při níž kousl do ruky Patrice Bergerona

Článek

Jednatřicetiletý Burrows si v této sezoně NHL připsal v dresu Canucks v 80 zápasech 52 bodů za 28 branek a 24 asistencí. V klubovém pořadí produktivity se zařadil na třetí místo za švédské bratry Henrika a Daniela Sedinovy. V play off vstřelil v pěti duelech jednu branku. Tituly v hokejbalu získal v letech 2003 a 2005.

Dvaadvacetiletý Hackett by měl být brankářskou trojkou za Camem Wardem z Caroliny a Devanem Dubnykem z Edmontonu. V této sezoně při svém debutu v NHL odchytal za Wild 12 zápasů a převážně působil na farmě v Houstonu v nižší AHL.

Kanaďané, kteří dnes a v úterý sehrají ve Fribourgu a v Klotenu přípravné zápasy se Švýcarskem, mají v nominaci aktuálně třiadvacet hokejistů - tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Trenér Brent Sutter má navíc v přípravném kempu také obránce Adama Mitchella z německého Mannheimu a osmnáctiletého útočníka Ryana Murrayho z Everettu z juniorské WHL.

Kanada se na světovém šampionátu představí v základní skupině v Helsinkách a do turnaje vstoupí v pátek 4. května duelem se Slovenskem. Dále narazí na USA, Francii, Švýcarsko, Finsko, Kazachstán a Bělorusko.

Obránce Braun doplnil tým USA

Obránce Justin Braun ze San Jose doplnil nominaci hokejistů Spojených států. Trenér Scott Gordon má nyní ve výběru 22 hráčů - tři brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků. Tým tak ještě mohou doplnit další tři hráči.

Pětadvacetiletý Braun si v uplynulé sezoně v dresu Sharks připsal v 66 zápasech základní části 11 bodů za dvě branky a devět asistencí. V pěti utkáních play off vyšel bodově naprázdno.

USA vstoupí do turnaje v pátek duelem s Francií, dále se pak utkají v základní skupině v Helsinkách s Kanadou, Slovenskem, Běloruskem, Kazachstánem, Finskem a Švýcarskem. Před šampionátem sehrají Američané ještě 1. května v Gävle přípravný zápas se Švédskem.

Nominace hokejistů Kanady pro MS:
Brankáři: Cam Ward (Carolina/NHL), Devan Dubnyk (Edmonton/NHL), Matt Hackett (Minnesota/NHL).
Obránci: Dion Phaneuf, Luke Schenn (oba Toronto/NHL), Duncan Keith (Chicago/NHL), Jay Bouwmeester (Calgary/NHL), Marc Methot (Columbus/NHL), Marc-Edouard Vlasic (San Jose/NHL), P.K. Subban (Montreal/NHL).
Útočníci: Evander Kane, Andrew Ladd (oba Winnipeg/NHL), Corey Perry, Ryan Getzlaf (oba Anaheim/NHL), Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins (oba Edmonton/NHL), John Tavares (NY Islanders/NHL), Jamie Benn (Dallas/NHL), Teddy Purcell (Tampa Bay/NHL), Ryan O'Reilly (Colorado/NHL), Jeff Skinner (Carolina/NHL), Patrick Sharp (Chicago/NHL), Alexandre Burrows (Vancouver/NHL).
Trenér: Brent Sutter. Asistenti: Guy Boucher a Kirk Muller.
Nominace USA na mistrovství světa:
Brankáři: Richard Bachman (Dallas/NHL), Jimmy Howard (Detroit/NHL), John Curry (Hamburk/Něm.).
Obránci: Chris Butler (Calgary/NHL), Justin Faulk (Carolina/NHL), Cam Fowler (Anaheim/NHL), Alex Goligoski (Dallas/NHL), Jack Johnson (Columbus/NHL), Jeff Petry (Edmonton/NHL), Justin Braun (San Jose/NHL).
Útočníci: J.T. Brown, Nate Thompson (oba Tampa Bay/NHL), Justin Abdelkader (Detroit/NHL), Cam Atkinson (Columbus/NHL), Joey Crabb (Toronto/NHL), Patrick Dwyer (Carolina/NHL), Kyle Okposo (NY Islanders/NHL), Max Pacioretty (Montreal/NHL), Bobby Ryan (Anaheim/NHL), Jim Slater (Winnipeg/NHL), Paul Stastny (Colorado/NHL), Ryan Lasch (Pelicans Lahti/Fin.).
Trenér: Scott Gordon. Asistenti: Greg Cronin a David Quinn.

Reklama