Hlavní obsah

Na hokejovém MS budou pískat tři čeští rozhodčí

Praha

Tři čeští rozhodčí budou pomáhat řídit zápasy na 76. hokejovém mistrovství světa ve Finsku a Švédsku, které začne v pátek. Mezi 16 hlavními sudími jsou i Antonín Jeřábek, který pískal na šampionátu už loni, a poprvé Martin Fraňo. Mezi šestnáctkou čárových bude český hokej zastupovat zkušený Petr Blümel, který pojede na MS popáté.

Foto: www.khl.ru

Hokejoví rozhodčí

Článek

Pro Blümela byly vrcholem kariéry dvě finále MS 2009 v Bernu a 2004 v Praze. Delegován byl také na olympijské turnaje v Turíně a Vancouveru. Jeřábek si prožil premiéru na významné seniorské akci před rokem na MS na Slovensku a Fraňa čeká po šampionátech hráčů do 20 a 18 let premiéra na nejvyšší úrovni.

Nominace rozhodčích pro MS ve Finsku a Švédsku:
Hlavní rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek (oba ČR), Vladimír Baluška (SR), Antti Boman, Jari Levonen (oba Fin.), Danny Kurmann, Brent Reiber (oba Švýc.), Lars Brüggeman, Georg Jablukow (oba Něm.), Vjačeslav Bulanov, Konstantin Olenin (oba Rus.), Morgan Johansson, Christer Lärking (oba Švéd.), Keith Kaval, Steve Patafie (oba USA), David Lewis (Kan.).
Čároví rozhodčí: Petr Blümel (ČR), Roger Arm (Švýc.), Jimmy Dahmen (Švéd.), Ivan Dědulja (Běl.), Pierre Dehaen (Fr.), Francois Dussureault, Jesse Wilmont (oba Kan.), Manuel Hollenstein (Rak.), Jon Kilian (Nor.), Johnathan Morrison (USA), Masi Puolakka, Sakari Suominen (oba Fin.), Sirko Schulz (Něm.), Anton Semjonov (Est.), Sergej Šeljanin (Rus.), Miroslav Valach (SR).

Reklama