Hlavní obsah

Hokejisté Německa mají v nominaci na MS z NHL jen Marcela Goce

Berlín

Hokejisté Německa mají v konečné nominaci na MS jedinou posilu z NHL - útočníka Marcela Goce z Floridy. Ze zámoří má kouč Jakob Kölliker ve výběru ještě obránce Justina Kruegera, který působí na farmě Caroliny v Charlotte v nižší AHL. Němci budou na turnaji soupeřem Česka v základní skupině.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Marcel Goc (čelem) posílí Němce na šampionátu.

Článek

Další hráči z NHL Německu nepomohou. Po vyřazení z bojů o Stanleyův pohár se omluvil obránce Dennis Seidenberg z Bostonu, již dříve odřekli účast beci Christian Ehrhoff a Alexander Sulzer z Buffala, jejich spoluhráč útočník Jochen Hecht ukončil reprezentační kariéru. Nepředstaví se ani Gocův spoluhráč Marco Sturm či brankář Thomas Greiss ze San Jose.

Po Škoda Cupu v Bratislavě o víkendu opustili kádr obránci Moritz Müller, Tim Schüle a Felix Petermann a útočníci Martin Buchwieser, Daniel Pietta a Jerome Flaake.

Kádr nově doplní právě Marcel Goc a také jeho bratr Nikolai i další obránce Denis Reul s útočníky Christophem Ullmannem a Marcusem Kinkem z týmu vicemistra německé ligy Mannheimu. Jejich spoluhráč Frank Mauer se stejně jako další forvard André Rankel z mistrovského Eisbärenu Berlín představil už v duelech v Bratislavě.

V nominaci je celkem 17 hráčů, kteří startovali i na loňském světovém šampionátu na Slovensku, a 12 se jich představilo o rok dříve na domácím MS v Kolíně nad Rýnem. Na osmý šampionát se chystá Ullmann.

Premiérová účast čeká beky Sinana Akdaga, Christophera Fischera, Floriana Ondruschku a útočníka Evana Kaufmanna. Ten se stal v této sezoně prvním hráčem židovského původu, který se od druhé světové války probojoval do německé hokejové reprezentace.

V týmu je celkem 20 hráčů z německé nejvyšší soutěže. Vedle Marcela Goce a Kruegera jsou dalšími krajánky brankáři Dennis Endras z IFK Helsinky, Dimitrij Kotschnew z Atlantu Mytišci a útočník Alexander Barta ze švédského druholigového Malmö.

Němci v přípravě v Euro Hockey Challenge nejdříve porazili Rusko 4:3 a pak se sbornou prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. Následovaly porážky s Českem 2:3 v prodloužení a 2:3 po samostatných nájezdech a zdolali Dánsko 3:1 a 3:2 po samostatných nájezdech. Na Škoda Cupu pak vyhráli nad Běloruskem 5:2 a v generálce pak podlehli Slovensku 4:5 po samostatných nájezdech.

Němci vstoupí do šampionátu v pátek proti Itálii, v dalších zápasech ve skupině ve Stockholmu je čeká Lotyšsko, Rusko, Švédsko, Dánsko, Norsko a na závěr v úterý 15. května Česko.

Nominace hokejistů Německa na MS ve Švédsku a Finsku (4.-20. května):
Brankáři:
Dimitri Pätzold (Hannover), Dennis Endras (IFK Helsinky/Fin.), Dimitrij Kotschnew (Atlant Mytišci/KHL),
Obránci:
Nikolai Goc, Denis Reul (oba Mannheim), Kevin Lavallee (Kolín nad Rýnem), Christopher Fischer (Wolfsburg), Christoph Schubert (Hamburk), Sinan Akdag (Krefeld), Florian Ondruschka (Straubing), Justin Krueger (Charlotte/AHL),
Útočníci:
Philip Gogulla, Felix Schütz, John Tripp (všichni Kolín nad Rýnem), Marcus Kink, Frank Mauer, Christoph Ullmann (všichni Mannheim), Sebastian Furchner, Kai Hospelt (oba Wolfsburg), Evan Kaufmann, Patrick Reimer (oba Düsseldorf), Thomas Greilinger (Ingolstadt), André Rankel (Eisbären Berlín), Alexander Barta (Malmö/Švéd.), Marcel Goc (Florida/NHL).
Trenér:
Jakob Kölliker. Asistent: Harold Kreis.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články