Hlavní obsah

VIDEO: Hokejový pták začne v pátek rozdávat energii. Startuje mistrovství světa

Praha

Každé hokejové mistrovství světa má svého maskota. Nejinak tomu bude i ve Finsku a ve Švédsku, kde startuje světový šampionát tento pátek. Hockey Bird vstoupí na scénu. Pták, který údajně nepohrdne oplatky a jahodovým džemem.

Maskot mistrovství světa v ledním hokeji

 
Článek

Maskot s hokejkou bude provázet fanoušky po celou dobu šampionátu. Nevyhne se ani pátečnímu zahajovacímu utkání české reprezentace, která začíná cestu za medailí proti Dánsku.

Podle pořadatelů byl Hockey Bird nalezen na plovoucí kře v Baltském moři. Při výšce 185 centimetrů váží 108 kilogramů a s největší pravděpodobností hraje levého obránce. Mezi jeho oblíbené kratochvíle patří tvrdá rocková hudba, rád si pochutná na krabích tyčinkách.

„Být součástí světového šampionátu v hokeji je pro nás něco nového, ale myslíme si, že Hockey Bird zapadne. Je to první Angry Bird, který unikl z herního prostoru. Jeho úkolem je dodat ptačí energii tomuto velkému sportovnímu svátku," řekl Toni Kysenius, který je autorem maskota z populární hry Angry Birds.

Český národní tým bude na severu Evropy obhajovat třetí příčku, bronz získala reprezentace pod vedením kouče Aloise Hadamczika loni na Slovensku. „Fantastická volba. Angry Birds je finská a po celém světě známá hra," přidal se Mika Sulin z organizačního výboru mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články