Hlavní obsah

Hokejisté Itálie mají v nominaci na MS šest krajánků

Asiago

Šest krajánků mají v pětadvacetičlenné nominaci na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku hokejisté Itálie, ale v elitní soutěži z nich nastoupil jen brankář Andreas Bernard, jenž se v šesti zápasech představil v dresu SaiPy Lappeenranta ve finské lize. Italové budou v základní skupině ve Stockholmu také soupeři českých hokejistů.

Foto: www.sport.cz

Maskot pro hokejové mistrovství světa, které se v roce 2012 uskuteční ve Švédsku a Finsku.

Článek

Další gólman Daniel Bellissimo a obránce Nicholas Plastino působili v druhé nejvyšší švédské soutěži v barvách Bofors, ve stejné lize hraje i zadák Matthew De Marchi ve Västeras a další bek Roland Hofer hájil barvy Peliitatu Heinola v druhé finské lize. Jednadvacetiletý obránce Thomas William Larkin působí v zámoří na Colgate University v NCAA.

Zbývajících devatenáct hráčů působí v domácí soutěži, přičemž útočník Luca Ansoldi hrál za Milán Rossoblu druhou ligu. Největší zastoupení v kádru má s pěti hráči úřadující italský mistr Bolzano.

Po sestupu v roce 2010 se Italové vrátili do elitní kategorie díky vítězství ve skupině A divize I v Budapešti, kde skončili o bod před domácím Maďarskem. V současném kádru je 17 hráčů, kteří se loni na návratu do elitní kategorie podíleli.

V přípravě sehráli Italové zatím pět utkání. Francii porazili 2:0 a pak s ní prohráli 3:8, sérii tří duelů s Kazachstánem začali výhrou 5:2 a následně podlehli 1:2 a 1:2 v prodloužení. Dnes čeká ještě tým kouče Ricka Cornacchii v Roedovre generálka proti Dánsku.

Do šampionátu vstoupí Italové v pátek duelem s Německem. V dalších zápasech v základní skupině ve Stockholmu je čekají Dánsko, Lotyšsko, Norsko, Česká republika, s kterou se utkají v pátek 11. května, domácí Švédsko a Rusko.

Nominace hokejistů Itálie na MS ve Švédsku a Finsku (4.-20. května):
Brankáři: Thomas Tragust (WSV Sterzing Vipiteno), Andreas Bernard (SaiPa Lappeenranta/Fin.), Daniel Bellissimo (Bofors IK/Švéd.)
Obránci: Christian Borgatello (HC Bolzano), Armin Helfer (HC Valpusteria), Stefano Marchetti (HC Asiago), Trevor Johnson (HC Valpellice), Matthew De Marchi (Västeras/Švéd.), Roland Hofer (Peliitat Heinola/Fin.), Nicholas Plastino (Bofors IK/Švéd.), Thomas William Larkin (Colgate University/NCAA).
Útočníci: Anton Bernard, Alexander Egger, Marco Insam, Derek Edwardson (všichni HC Bolzano), Vincent Rocco, Nicola Fontanive, Manuel De Toni (všichni Alleghe), Robert Sirianni, Luca Felicetti (oba HC Valpellice), Thomas Pichler (Ritten Sport Hockey), Giulio Scandella (HC Valpusteria), Diego Iori (SHC Fassa), Patrick Iannone (Pontebba), Luca Ansoldi (Milán Rossoblu).
Trenér: Rick Cornacchia. Asistenti: Fabio Polloni a John Parco.

Reklama