Hlavní obsah

Nominaci hokejistů USA na MS rozšířil útočník Palmieri

Gävle

Útočník Kyle Palmieri z Anaheimu rozšířil nominaci hokejistů Spojených států amerických na mistrovství světa ve Finsku. Jednadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2010 nastoupil v této sezoně v NHL v 18 zápasech a připsal si sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Převážně působil na farmě v celku Syracuse Crunch v nižší AHL.

Foto: www.sport.cz

Maskot pro hokejové mistrovství světa, které se v roce 2012 uskuteční ve Švédsku a Finsku.

Článek

Trenér Scott Gordon má nyní ve výběru 23 hráčů - tři brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Doplnit může ještě dva hokejisty. Před šampionátem ještě Američané sehrají dnes v Gävle přípravný zápas se Švédskem a do turnaje vstoupí v základní skupině v Helsinkách v pátek proti Francii.

Nominace USA na mistrovství světa ve Finsku (4.-20. května):
Brankáři: Richard Bachman (Dallas/NHL), Jimmy Howard (Detroit/NHL), John Curry (Hamburk/Něm.),
Obránci: Chris Butler (Calgary/NHL), Justin Faulk (Carolina/NHL), Cam Fowler (Anaheim/NHL), Alex Goligoski (Dallas/NHL), Jack Johnson (Columbus/NHL), Jeff Petry (Edmonton/NHL), Justin Braun (San Jose/NHL),
Útočníci: J.T. Brown, Nate Thompson (oba Tampa Bay/NHL), Justin Abdelkader (Detroit/NHL), Cam Atkinson (Columbus/NHL), Joey Crabb (Toronto/NHL), Patrick Dwyer (Carolina/NHL), Kyle Okposo (NY Islanders/NHL), Max Pacioretty (Montreal/NHL), Bobby Ryan (Anaheim/NHL), Jim Slater (Winnipeg/NHL), Paul Stastny (Colorado/NHL), Kyle Palmieri (Anaheim/NHL), Ryan Lasch (Pelicans Lahti/Fin.).
Trenér: Scott Gordon. Asistenti: Greg Cronin a David Quinn.

Reklama