Hlavní obsah

Michálek utřel pot z čela, výstroj z Londýna dorazila, Mrázek ale nestihl letadlo

Praha

Jeden nestihl letadlo, druhý čekal na výstroj. Petr Mrázek, třetí brankář pro mistrovství, se zatím k reprezentaci nepřipojil. Útočník Milan Michálek je součástí šatny národního mužstva, ale ještě ve dvanáct hodin neměl v čem hrát, tedy netrénoval. Bagáž zůstala v Londýně. Nakonec dorazila. Oba se mají přesto ještě ve středu postavit na led. Ve tři hodiny mají naplánovaný individuální trénink v O2 areně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočníkovi Milanu Michálkovi výzbroj konečně dorazila.

Článek

„Zatím nic ještě nevím, doufám, že to přijde," byl nesvůj Michálek ještě v jedenáct dopoledne. Kvůli této absenci přišel o další trénink. Jeho spoluhráči z útoku se třetího do party nedočkali. David Krejčí s Alešem Hemským trénovali s Petrem Koukalem.

Ve čtvrtek dopoledne národní tým odlétá na mistrovství světa do Stockholmu, tam bude poté trénovat. Na sehrání trojice tak zbude jeden trénink před pátečním kláním s Dánskem.

Posilovny má plné zuby

„Už přes týden jsem nebyl na ledě, chtěli jsme se sehrát, pro mě to je špatný. Měli jsme mít asi čtyři tréninky, nakonec to bude asi jen jeden. Bude to těžké, ale musíme to zvládnout," věří forvard Ottawy, který zatím tráví více času v posilovně než na ledě. „Té už mám plné zuby."

Ve tři hodiny má duo Mrázek, Michálek trénovat v pražské O2 areně. Opravdu bude? Brankář nestihl letadlo, čeká se na něj a Michálek ještě před polednem byl v nejistotě. Existovala i varianta, že výstroj nemusí dorazit. „Pak si ji budu asi muset koupit, docela se bojím, snad všechno přijde v pohodě. Přestupoval jsem v Londýně, a když jsem přiletěl do Prahy, tak jsem neměl věci," říkal ještě pár minut před dobrou zprávou útočník NHL.

„Asi bych si šel do obchodu něco koupit, hlavně brusle, to by bylo nejhorší, ty mám jedny na rok, to by bylo těžké," přemítal dopředu Michálek, který stále neví, zda dorazí jeho bratr Zbyněk. Ten se stal před pár hodinami otcem a trenér Alois Hadamczik čeká na jeho vyjádření, zda bude součástí týmu pro světový šampionát. „Žádné novinky nemám, nevím, jestli slaví, uvidíme," usmál se Michálek. Už spokojený, výstroj je na světě.

Reklama