Hlavní obsah

Reprezentace odletěla na MS. Pokud Michálek nepůjde na operaci, přiletí do Stockholmu, řekl Hadamczik

Praha
Aktualizováno

Jsou pryč. Dopoledne česká hokejová reprezentace nabrala směr Stockholm. Cíl, šestasedmdesáté mistrovství světa. Nejdříve bedny a pytle s vybavením. Až poté samotní hráči, které na letiště Ruzyně přivezl policejní doprovod. Obhajoba bronzu z Bratislavy začne v pátek proti Dánsku. A to i s nováčkem na světovém šampionátu, kterým je Petr Nedvěd, čtyřicetiletý útočník!

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Petr Nedvěd (vlevo) a Aleš Hemský na pražském letišti, odkud česká hokejová reprezentace odlétla na MS ve Švédsku a Finsku.

Článek

Lovci autogramů, desítky rozhovorů a po všem tom mumraji hráči čekající u jednoho velkého stolu na pokyn nastoupili do letadla. „Borci, můžeme," zazněl hlas deset minut před plánovaným odletem.

„Je to trošku divný, ve čtyřiceti jde o moji premiéru, ale takhle se to nějak zamotalo. Jsem rád, že to aspoň dopadlo ve čtyřiceti," byl dobře naladěný Nedvěd, který je nováčkem na šampionátu stejně jako dvacetiletý brankář Petr Mrázek. „Doufám, že si s sebou nevzal hned nějaké domácí úkoly," smál se zkušený forvard.

„Na Petra Nedvěda se těším nejvíc. Všichni mi říkají, že by mohl být můj otec. To bude zajímavé," řekl po připojení se k týmu mladý gólman. „Dvacet let je docela dost. Ale takhle to někdy je," povzdychl si Nedvěd, když si uvědomil věkový rozdíl.

Zbyněk Michálek má problém s kyčlí

Na střídačce bude vše řídit trenér Alois Hadamczik, který pár hodin před startem mistrovství světa podepsal novou smlouvu, u reprezentace má být až do června 2015.

„Musím poděkovat za důvěru. Soustředil jsem se, abych se připravil na šampionát, ale ve středu mi předseda (Tomáš Král, prezident ČSLH) sdělil, jestli bych přijal nabídku. Smlouva je jenom formalita. Ta je důležitá z pracovního hlediska, musí být samozřejmě výsledky. Jde ji jako každou jinou rozvázat. Jsem rád, že mohu koncepčně s realizačním týmem pracovat," řekl kouč před odletem z Prahy.

Ve čtvrtek bude národní tým od 18 hodin trénovat ve Stockholmu, v pátek už sehraje od 16:15 zahajovací utkání s Dánskem. „Člověk se těší, protože čekání je dlouhé. Jedeme na mistrovství, to je jiný turnaj než ty předchozí," upozornil Hadamczik, který stále čeká na rozhodnutí obránce Zbyňka Michálka. „Včera mi psal zprávu, dneska se podrobí lékařskému vyšetření v Nashvillu, má problémy s kyčlí, pokud nebude muset na operaci, tak přijede," dodal Hadamczik.

Reklama

Související témata: