Hlavní obsah

Mistrovství světa odstartuje český tým s Kovářem v brance

Stockholm
Aktualizováno

V úvodním utkání české reprezentace na hokejovém mistrovství světa ve Stockholmu proti Dánsku nastoupí v české brance Jakub Kovář. Rozhodl o tom trenér národního týmu Alois Hadamczik už ve středu. Potvrdil tak svá předchozí slova, že chce dát na turnaji šanci oběma brankářům Kovářovi i Štěpánkovi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gólman Jakub Kovář na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"V brance bude proti Dánsku Kovář a nastoupíme se šesti obránci a čtyřmi útočnými řadami," prohlásil po prvním tréninku ve stockholmském Globenu hlavní kouč české reprezentace Alois Hadamczik. "Kovář chytal naposledy výborně, tak jsme ho dali i do prvního utkání. Hrajeme dva zápasy po sobě, tak jsme se rozhodli takhle," připomněl trenér, že po pátečním vstupu do turnaje s Dány nás čeká hned v sobotu domácí tým.

Proti Švédsku o den později by tak českou branku měl hájit Jakub Štěpánek, oficiální brankářská jednička reprezentace. Na soupisce je prozatím dvacet hráčů, na šanci zatím musejí čekat obránci Tomáš Mojžíš a Jakub Krejčík, a trojice útočníků Tomáš Vincour, Petr Koukal a Jan Kovář.

Nyní se ale myšlenky stavitele českého týmu upírají na dánský výběr. "Dánové na posledních MS už překvapili a mají na soupisce hodně hráčů ze švédské ligy, takže musí být kvalitní. Navíc mají i hráče z NHL. Hodně dobře bruslí a vyhrávají souboje, vždyť vyhráli i na Slovensku. Navíc je to první utkání, do kterého každý tým nastupuje s nějakým předsevzetím. Nebude to lehká záležitost," varuje Hadamczik.

Předpokládaná sestava reprezentace pro utkání s Dánskem:
Jakub Kovář - Blaťák, Nakládal, Čáslava, Kutlák, Němec, Krajíček - Frolík, Plekanec, Tenkrát - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Průcha, Nedvěd, Vondrka - Kašpar, Novotný, Petružálek.

Reklama