Hlavní obsah

Dánský tisk: Hokejisté předvedli proti jednomu z gigantů heroický boj

Česká efektivita a nedobré dánské přesilovky rozhodly podle dánského deníku Politiken o výsledku zápasu hokejového mistrovství světa mezi Českou republikou a Dánskem (2:0). Zejména první gól v dánské síti po předešlé přečkané přesilovce byl podle listu zvlášť hořký, protože Dánsko předtím ve Stockholmu překvapivě sehrávalo s favorizovanými Čechy vyrovnanou partii.

Foto: Petr Josek, Reuters

Dán Nichlas Hardt a Michal Vondrka během úvodního zápasu na světovém šampionátu.

Článek

Dánské šance však pro českou branku neznamenaly přílišné nebezpečí, přiznal Politiken s politováním nad nevyužitou přesilovkou pěti proti třem v druhé třetině. Dánský celek však pochválil za bojovnost i v třetí třetině, v níž Seveřané, podobně jako v celém zápase, vyhráli statistiku střel na branku. Vyrovnaný boj s jedním z hokejových gigantů byl měl být navzdory nepříznivému výsledku pro Dány povzbuzením.

Také deník Berlingske referoval ve svém internetovém vydání o dánském výkonu s respektem. Nasazení severského celku, které popisuje jako "heroický dánský boj", je podle listu příslibem pro další průběh turnaje.

Měli jsme být odměněni, smutnil Bäckman

Internetový server deníku Jyllands-Posten však mírní entusiasmus slovy švédského kouče dánské reprezentace Pera Bäckmana po závěrečné siréně. "Takto dobře nemůžeme hrát každý zápas," konstatoval Bäckman. "A když už jsme tak dokázali hrát tentokrát, měli jsme být za svůj výkon odměněni," dodal. Dánové si prý zasloužili alespoň bod.

Podle trenéra dánského týmu rozhodl už první český gól v závěru druhé třetiny. Češi díky tomu do posledního dějství nastupovali klidněji a český hokej je nejlepší právě ve chvíli, kdy je tým ve vedení a nutnost zvrátit výsledek je na soupeři.

Český celek ukázal nakonec velkou rozvahu a dokázal skórovat i při ne právě příznivém vývoji zápasu, završil zprávu o úvodním klání MS Jyllands-Posten. A právě díky těmto svým vlastnostem je podle jeho komentátora Česká republika jedním z velkých favoritů nejen skupiny, ale celého turnaje.

Reklama

Související témata: