Hlavní obsah

Proti Švédům si zahraje Mojžíš, Kutláka nepustí do hry zranění

Jirka G. Novák, StockholmSport.cz
Aktualizováno

Soupisku českých hokejistů na mistrovství světa rozšíří obránce Tomáš Mojžíš, který nastoupí už do dnešního večerního zápasu se Švédskem. Nahradí tak Zdeňka Kutláka, kterého do hry nepustí zranění z pátečního utkání s Dány. Český tým má tak nyní na soupisce 21 hráčů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Kutlák na tréninku národního týmu

Článek

Kutláka ve třetí třetině pátečního souboje s Dánskem trefil Hansen zrovna ve chvíli, kdy byl v předklonu a český bek skončil hlavou na mantinelu. Dlouho pak trvalo, než se z ledu zvedl. Nicméně těsně po utkání sám prohlásil, že by měl být v pořádku. Nakonec je to jinak, už během večera se mu přitížilo a chyběl na sobotním dopoledním tréninku.

"Kutlák nemůže hrát. Bolí ho hlava, je celý pobledlý, není mu dobře...," řekl novinářům kouč Alois Hadamczik. A oznámil, že jeho místo zaujme Tomáš Mojžíš. Zda to bude dočasné řešení, či natrvalo, zatím není jasné.

"Zdeněk absolvoval poranění krční páteře a hlavy. Momentálně na něm pracují naši fyzioterapeuti a uvidíme, co ukáží následující dny. Myslím, že bude potřebovat tak týden odpočinku," prohlásil lékař českého týmu Radomír Holibka.

Reklama

Související témata: