Hlavní obsah

Méně vyloučených a lepší pohyb, přeje si proti Švédům Hadamczik

Jirka G. Novák, StockholmSport.cz

První zápas na mistrovství světa nevehnal do myslí českých fanoušků zrovna velkou nálož optimismu. A to hrála hokejová reprezentace „jen" s Dánskem, pravý křest ohňem ji čeká teprve v sobotu večer, kdy se ve Stockholmu postaví domácímu týmu plnému hvězd z NHL.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik na tréninku reprezentace

Článek

„Těžký zápas. Přijde asi hodně lidí a budou domácí hnát dopředu. Bude to chtít hrát dobře do obrany a čekat na naše šance. Oproti zápasu s Dány musíme zlepšit pohyb, budeme muset mnohem víc bruslit," myslí si před zápasem útočník Petr Nedvěd.

A v podobném duchu mluví i trenér Alois Hadamczik. „Musíme mít úplně jinou sílu v bruslení a osobních soubojích, odhodlanost, která v hráčích je. Je třeba zrychlit rozehrávku z obranného pásma a samozřejmě mít méně vyloučených," připomněl ještě duel s Dány, ve kterém jsme putovali na trestnou lavici čtyřikrát a museli se bránit i ve třech.

Kovář mu hlavu nezamotal

Přesto nakonec český tým vstoupil do turnaje utrápeným vítězstvím 2:0. „Výhra nad Dánskem nám hodně pomohla, spadlo z nás takové břemeno. Večer to bude úplně jiný zápas, věřím, že v hráčích je daleko víc a předvedou to," tvrdí Hadamczik. „Ten zápas bude úplně jiný. A čeká nás na turnaji nejsilnější soupeř, Švédové jsou hlavním favoritem turnaje."

Proti Dánsku vychytal čisté konto Jakub Kovář, přesto jeho výborný výkon trenérovi hlavu nezamotal. „Proti Švédům bude chytat Štěpánek, byli jsme takhle domluveni už dopředu. Proti Švédům odchytal už hodně kvalitních utkání. Nicméně Kovář jen potvrdil, že se nemusíme obávat jej nasadit do branky," je spokojen Hadamczik.

Reklama