Hlavní obsah

Ostudné návštěvy donutily Stockholm zlevnit vstupenky

Stockholm

Před začátkem mistrovství světa v hokeji pořadatelé odvážně mluvili o tom, že chtějí pokořit rekord v návštěvnosti, který drží český šampionát z roku 2004. Už po dvou dnech turnaje se ukázalo, že šlo snad o špatný vtip. Na švédskou část turnaje ve Stockholmu se totiž fanoušci zrovna nehrnuli, takže organizátoři museli jednat - vstupenky šly s cenou dolů.

Foto: Anders Wiklund, Reuters

Ruští fanoušci během zápasu s Lotyšskem na MS v Globen Areně ve Stockholmu.

Článek

„Mohli jsme nechat ceny na stejné úrovni, přece jen MS se vždy pořádně rozjíždějí až po prvních zápasech, ale chceme chránit naši značku a dopřát fanouškům šanci užít si svá mužstva a hráče," píše v oficiální zprávě předseda organizačního výboru Christer Englund.

Není divu, čísla z prvního dne mluvila za vše. Na úvodní zápas domácích Švédů proti Norsku přišlo jen 7770 fanoušků, téměř polovina haly Globen zela prázdnotou. Návštěva duelu českého týmu s Dánskem byla ještě tristnější - v hledišti se ztrácelo 1610 diváků.

"Návštěva byla ostudná. Když si člověk vzpomněl na Brno, tak to byla oslava hokeje. Tady je obrovská hala, zápas mistrovství světa, a v hledišti prázdno... Hrát bez diváků je špatné," nevěřícně kroutil hlavou po zápase s Dány trenér české reprezentace Alois Hadamczik.

"Ceny vstupenek byly hodně přemrštěné a lidi byli kvůli tomu dost naštvaní, proto jich nechodí tolik," vysvětloval Sport.cz novinář Sven Gustavsson ze švédského listu Dagens Nyheter. "Vždyť třeba za lístek pro dítě do 10 let jste museli zaplatit skoro 400 švédských korun," dodal s tím, že pro obyčejné fanoušky ve Švédsku to bylo příliš drahé.

Nejlepší lístky na zápasy domácího týmu stály 1495 švédských korun, kategorie B pak 1295 (v přepočtu cca 3600 Kč). Právě ty organizátoři během soboty zlevnili na 395 (1100 korun) a během pár hodin se ukázalo, že to byl dobrý tah. Na večerní zápas Švédů s českými hokejisty dorazilo už takřka 11 tisíc fanoušků. Celková kapacita haly Globen je přitom na hokej 14 tisíc.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články