Hlavní obsah

Nikoho jsem nefauloval, šel jsem prostě po puku, bránil se švédský obr Franzén

grg, StockholmSport.cz

Ten moment předznamenal, jak se bude tenhle zápas vyvíjet. Čeští hokejisté inkasovali v souboji se Švédy první gól po hodně diskutabilní situaci. Domácí útočník Franzén nekompromisně povalil českého obránce na brankáře Štěpánka a poté bez problémů otevřel skóre. Zatímco českého kouče tento moment hodně rozčílil, švédský forvard necítil žádnou vinu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva Henrik Zetterberg a Johan Franzen ze Švédska a Miroslav Blaťák a brankář Jakub Štěpánek těsně před prvním gólem.

Článek

Časomíra ve stockholmské hale Globen odpočítala dvě minuty, když se před českou branku postavil téměř dvoumetrový a stokilový Johan Franzén s odhodláním zbořit vše, co mu stálo v cestě. Nejprve si vyčistil prostor tím, že odhodil Blaťáka, který spadl na brankáře, a bezmocný Štěpánek pak mohl jen bezmocně přihlížet prvnímu puku za svými zády.

"Před brankou se objevil puk, tak jsem se jej prostě snažil dostat do sítě," komentoval vstřelený gól Franzén. "Strčil jsem do beka před sebou, ale nebyl to žádný krosček. Tohle je součást mojí hry - být před brankou a drtit vše okolo," vykládal nevinně.

Franzén hraje v elitním útoku Švédů s Loui Erikssonem a Henrikem Zetterbergem. "Dva špičkoví hráči... a já. Tentokrát se nám dařilo víc než proti Norsku a bylo by fajn, kdyby nám to klapalo i v dalších zápasech.Náš nejlepší duel ale snad teprve přijde," myslí si.

Stejně jako celý švédský tým i útočníka z Detroitu potěšila v zápase s Českem slušná návštěva, bylo to mnohem lepší než při jejich úvodním duelu s Nory. To přišlo jen 7 tisíc fanoušků, přičemž kapacita haly je dvojnásobná. "Bylo to divné, poloprázdný Globen je ostuda. Bylo jasné, že se musí něco udělat," narážel Franzén na to, že organizátoři poté zlevnili vstupenky a druhé vystoupení domácího týmu sledovalo přes 10 tisíc lidí.

Reklama