Hlavní obsah

Hadamczik chce na MS obránce Poláka ze St. Louis, Sobotku neosloví

V play-off NHL skončil další tým a tak trenéři české hokejové reprezentace mohli spřádat plány na další posily pro mistrovství světa. Alois Hadamczik má zájem o příjezd obránce St. Louis Romana Poláka, jeho spoluhráče z útoku Vladimíra Sobotku oslovovat nebude.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik stojí o beka Poláka, Sobotku nechce.

Článek
Fotogalerie

St. Louis v neděli večer prohrálo i čtvrtý zápas série s Los Angeles a rázem se tak uvolnila řada hráčů pro potřeby národních mužstev na mistrovství světa. Vedle českého zájmu o Poláka jsou tu Švédové Alexander Steen a Patrik Berglund, volný je slovenský brankář Jaroslav Halák a Kanaďané možná osloví někoho z trojice McDonald, Pietrangelo, Colaiacovo.

Roman Polák už národní tým posílil během rozehraného MS v roce 2009, zahrál si i na olympijských hrách o rok později. V letošní sezóně nastoupil k 77 utkáním v základní části NHL, ve kterých nasbíral jedenáct asistencí. V play-off nechyběl v žádném zápase a patřil ke čtyřem nejnasazovanějším bekům St. Louis.

Všechny zápasy play-off odehrál i útočník Vladimír Sobotka, který hraje pravidelně v sestavě St. Louis druhý rok po sobě. Na první zkušenost v seniorské reprezentaci si ale bude muset 24letý hráč ještě počkat.

Reklama

Související témata: