Hlavní obsah

Musíme se dívat dopředu, zlepšíme se, slibuje strůjce výhry Hemský

Po gólu v úvodním zápase s Dány se Aleš Hemský trefil dvakrát proti Norsku a zařídil české reprezentaci dvoubodovou výhru 4:3 po samostatných nájezdech. "Po norském vyrovnání vznikla trochu panika, ale tyhle zápasy nejsou lehké," vykládal po zápase útočník Edmontonu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Petr Nedvěd se raduje z gólu Aleše Hemského (uprostřed) proti Norsku.

Článek
Fotogalerie

Jak byste shrnul zápas s Norskem?

Ze začátku jsme hráli dobře, pak nás přibrzdily ty fauly a Norové se po gólu dostali na koně. My to pak museli dohánět a byli trochu nervózní. Ale nakonec jsme to zvládli, ke konci už to nebylo tak hrozné, vedli jsme 3:2. Jenže jsme zase inkasovali a vznikla panika. Ale tady ty zápasy nejsou lehké, výsledky jsou dost těsné...

Při vyrovnávacím gólu bylo vidět, že o sobě s Nedvědem dobře víte...

Já ho znám z Edmontonu, hrál jsem s ním tři zápasy v Brně, takže jsem rád, že si můžeme spolu zahrát. Dokazoval celou sezónu, že je nejlepší v extralize, vyhrál bodování. Jsem rád, že si s takovým hráčem můžu zahrát.

Při nájezdech jste měl promyšlené, co uděláte?

Jo, já nad tím neskutečně moc přemýšlím. Vždycky si řeknu dopředu, co udělám, ale pak když dojedu ke gólmanovi, tak udělám něco jiného. Takže jsem moc nekoumal, koukal jsem, kde je nějaké volné místo.

Má výkon týmu po třech zápasech stoupající tendenci?

Doufám. Všechny ty tři týmy, s kterými jsme hráli, jsou houževnaté, dobře bruslí, hrají dobře do obrany. Ty zápasy jsou těžké, ale musíme se koukat dopředu. Doufám, že se zlepšíme a že nám ta výhra něco dá.

Už se cítíte na širším kluzišti lépe?

Myslím, že jo. Že už to najíždění a vyjíždění z rohů je lepší, než to bylo. V NHL člověk vyjede z rohu a může hned zakončit. Když udělá beka nebo to dostane na modré, tak už je skoro za ním a může to tlačit do brány. A tady bohužel člověka překvapí, že ještě musí bruslit dalších pět metrů, což je hrozný nezvyk. Ta sekunda, kdy se člověk zastaví, je hrozně znát.

Reklama

Související témata: