Hlavní obsah

Hadamczika naštvaly zbytečné fauly. Změnou v útoku týmu pomohl

Stockholm

Příšerný začátek měli čeští hokejisté v zápase s Norskem na mistrovství světa. Během prvních jedenácti minut se nechali čtyřikrát vyloučit a darovali tak soupeři mimo jiné přesilovou hru pět na tři, s kterou si Norové věděli rady. Zbytečná vyloučení také rozzlobila českého kouče Aloise Hadamczika.

Foto: Petr Josek, Reuters

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik udílí během zápasu se Švédskem pokyny Milanu Michálkovi (vlevo) a Petru Průchovi.

Článek

„Necháme se hned čtyřikrát po sobě oslabit za zbytečné fauly holí, to se na tak velkém turnaji stát nesmí," řekl Hadamczik na pozápasové tiskové konferenci. Pořádně jej nadzvedlo především hákování Kašpara, které nás poslalo do třech.  „To by se nemělo stávat vůbec. Udělat takový faul ve čtyřech, to je nepřípustné!"

Jinak byl ale s výkonem týmu spokojený a chválil i brankáře Kováře. „Před zápasem i během tréninku byla v týmu skvělá atmosféra a věřili jsme tomu, že tým se chytne a dá třeba čtyři góly. „Když jsme vyrovnali, hráli jsme líp a měli šance. Podařila se nám řada útočných věcí, ale hráli jsme špatně v obranném pásmu, kvůli tomu jsme dostali góly," vykládal český kouč.

Během zápasu se mu povedl tah se změnou v prvním útoku, když na místo Tenkráta posunul vedle Plekance a Frolíka Michálka. „Myslím, že to hodně pomohlo a že kdybysme to neudělali, tak jsme možná ani nevyhráli. Michálek v útoku s Plekancem ožil a i u Frolíka bylo vidět zlepšení. Ta lajna byla teď hodně silná."

Spokojení byli i samotní hráči, takže změna zřejmě zůstane i pro další zápas. „Milan Michálek je silný hráč, velký a rychlý, udrží dobře puk v rohu, má stabilitu. Dobře se známe, každé léto společně trénujeme a myslím, že nám ta třetina docela vyšla. Doufám,  že to bude fungovat i dál," přeje si Michael Frolík.

Reklama