Hlavní obsah

Proti Čechům jsme hráli bez respektu. Málem se opakoval rok 2010, oslavují v Norsku hokejisty

Oslo/Stockholm

Ačkoliv norský celek s českými hokejisty po boji nakonec prohrál, norská média jsou ve svých reakcích se ziskem bodu - který je vůbec prvním norským bodem na mistrovství světa - spokojena. Deník Aftenposten na svém internetovém serveru zdůrazňuje, že bod nepřišel díky tomu, že by Češi své norské soupeře podcenili. Seveřané se favoritům herně zcela vyrovnali, a to nejen při bránění, ale i v útočných akcích.

Foto: ČTK/AP

Norský gólman Lars Haugen vyřešil řadu ošemetných situací, takhle za asistence Kena-Andreho Olimba zlikvidoval akci Milana Michálka.

Článek

Norové se podle listu Česku postavili bez respektu a při troše štěstí mohli dokonce vyhrát, a to už v normální hrací době. Myšlenky se už už vracely o dva roky zpět, kdy Norsko v německém Mannheimu Českou republiku - a to dokonce s Jaromírem Jágrem - porazilo 3:2.

Server deníku Dagbladet označuje i přes prohru norský zisk bodu za malou senzaci. Norsko mělo po nepodařeném začátku turnaje konečně trochu štěstí, když se dokázalo vzchopit po úvodních prohrách se Švédskem a Ruskem. Český soupeř přitom papírově nevypadal snadněji než předchozí protivníci. Díky bojovnému výkonu však tempo udávali překvapivě - především ve druhé třetině - právě norští hokejisté.

Norská televizní a rozhlasová stanice NRK cituje některé norské hráče, kteří věří, že jejich tým nyní může hrát dobře i proti těm nejlepším. "Ukázali jsme bojovný charakter, po českém vedení 3:2 jsem si myslel, že nás už porazí. Dokázali jsme se ale vzchopit," prohlásil Patrick Thoresen. Optimismus svých spoluhráčů však nesdílel brankář Lars Haugen. "Hodně se zlobím sám na sebe," uvedl gólman, jenž si vyčítal třetí inkasovaný gól v normální hrací době i rozhodující nájezd. Podle svých slov byl v rozhodujících okamžicích příliš pasivní.

Reklama

Související témata: