Hlavní obsah

Českou soupisku ovlivní dění v NHL, čeká se na stav Erata

Jirka G. Novák, StockholmSport.cz

Vývoj zápasů v NHL je nyní ústředním tématem mezi českými trenéry hokejové reprezentace na mistrovství světa. Především se čeká na to, jak dopadne série mezi Philadelphií a New Jersey, odkud by se mohly rekrutovat další posily národního týmu. Ze hry už je Nashville, odkud by mohl přiletět Martin Erat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Koukal má být dopsán na soupisku hokejové reprezentace

Článek

S útočníkem Predátorů už mluvil hlavní kouč Alois Hadamczik, teď se čeká, zda projde zdravotní prohlídkou. Tou včera neprošel obránce St. Louis Roman Polák, o kterého trenéři také stáli. Jeho spoluhráče z útoku Vladimíra Sobotku kontaktovat nehodlají.

O dalších možných posilách z NHL se nemluví konkrétně, dokud jejich týmy stále hrají. "Přemýšlíme o různých variantách. Musíme si ale ověřit, zda ti hráči projdou zdravotní prohlídkou a pak se rozhodneme. Budeme čekat, jak se vyvine to poslední utkání, pak se s nimi pokusíme spojit a oni nám musí sdělit, zda budou zdravotně v pořádku," řekl po úterním tréninku asistent Josef Paleček.

Jasněji může být už zítra. V noci na středu se hraje páté utkání série mezi New Jersey a Philadelphií, ve které Flyers prohrávají 1:3 na zápasy. Pokud prohrají počtvrté, skončí klubová sezóna hned třem českým hráčům: obránci Pavlu Kubinovi a forvardům Jakubu Voráčkovi a Jaromíru Jágrovi.

Český tým hraje další utkání MS až ve čtvrtek proti Lotyšsku, takže jej netlačí čas. "Máme dost času, protože hrajeme až pozítří a hráče stačí dopsat na soupisku dvě hodiny před zápasem," zůstává český asistent v klidu. Češi jsou zatím po Rusech týmem s nejmenším počtem hráčů na soupisce MS. Zatímco sborná zapsala dva brankáře a 18 hráčů, český výběr má momentálně o jednoho hráče do pole více.

Každý tým může mít na soupisce 25 hráčů (včetně tří brankářů), Češi tak mohou dopsat čtyři, z toho tři hráče do pole. Na dopsání na soupisku zatím čekají brankář Petr Mrázek, obránce Jakub Krejčík a útočníci Jan Kovář, Tomáš Vincour a Petr Koukal. Posledně jmenovaný by se však měl dočkat zítra, trenéři už s ním počítají pro zápas s Lotyšskem.

Reklama