Hlavní obsah

Musíme začít něco dělat, jsme v křeči, ví kapitán Plekanec

Stockholm

Tři zápasy, tři nevyrovnané výkony - čeští hokejisté se na mistrovství světa trápí. Porážka se Švédskem a utrápené výhry nad Dány a Nory, při kterých nás ale soupeř pokaždé přestřílel. Nedávná pohoda, která z týmu prýštila na turnaji v Brně, je náhle pryč a hra národního týmu připomíná křeč. Tu je nutné brzy uvolnit, nebo může být pozdě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Plekanec na tréninku reprezentace

Článek

„Musíme začít něco dělat. Něco, na co jsme zvyklí. V kabině všichni chtějí, tam není problém, ale je tam nějaký blok a křeč. Jsme ve všem o krok vzadu," trápí kapitána reprezentace Tomáše Plekance. „Všichni chtějí, ale není to kompaktní. Bek přemýšlí nad přihrávkou a útočník myslí na jinou nahrávku. Místo, abychom si to zjednodušili, tak si to děláme jenom těžší."

A recept na zlepšení? „Může to být o jednom výsledku, protože v tom týmu to je, což jsme viděli v Brně. Tam jsme hráli dobře, bojovali, tady to není o tom, že by někdo nechtěl. Všichni makají, jen je to křeč," pokračuje Plekanec. „V kabině to o přestávce rozebíráme, jenže pak vlezeme na led a přeskakuje nám to hokejky a neděláme věci, které chceme," krčí bezmocně rameny.

Hadamczik: Čeká nás ještě hodně práce

„Pořád nemůžeme najít svoji tvář. Takovou, jakou jsme měli v Brně. Mužstvo hraje chvíli dobře, chvíli zase nedržíme místa a nevíme co hrát. Zatím jsme neměli zápas, že bychom si mohli říct: soupeře jsme předčili, hráli jsme dobře," uvědomuje si i trenér Alois Hadamczik. „Nasazení a přístup hráčů je dobrý. Ale najednou děláme věci, které jsme předtím nedělali. Čeká nás ještě hodně práce, abychom uhráli dobré výsledky," myslí si.

Nyní má český tým dva dny volna. Ideální doba na to, aby se všechno dalo správně dohromady. „Hledáme cestu. Hráči si musí i sami sednout a některé situace si vyříkat, ty dva dny volna nám k tomu hodně pomůžou. Budeme pracovat na tom, aby se naše hra zlepšila," slibuje kouč.

Reklama