Hlavní obsah

Erat posílí české hokejisty na MS, Jágr účast ihned vyloučil

Stockholm
Aktualizováno

Česká hokejová reprezentace hlásí další posilu z NHL, v pátek by měl do dějiště mistrovství světa přiletět útočník Martin Erat z Nashvillu, jehož tým už vypadl z play off. Stejně dopadla dnes v noci Philadelphia, nicméně hvězdný Jaromír Jágr na šampionát nepřijede.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Útočník Nashvillu Martin Erat

Článek

Martin Erat získal v základní části NHL 50 kanadských bodů za sedmnáct branek a třiatřicet asistencí, v deseti zápasech play-off skóroval jen jednou. Po vyřazení svého týmu neváhal kývnout trenérovi Aloisi Hadamczikovi k účasti na mistrovství světa.

"S Martinem jsem mluvil včera večer, prošel zdravotní prohlídkou a vyřizuje si letenku. Myslím, že do dvou dnů by tady mohl být," má Hadamczik radost z další posily týmu. "Od začátku říkal, že by chtěl reprezentovat, když bude volný. Má dobrý tah na bránu, je to hráč do kombinace a umí dát gól. V Nashvillu patřil k nejlepším. Chci ho zařadit vedle Davida Krejčího, o třetím hráči v útoku se rozhodne podle výkonnosti," prozradil.

Jiná situace je u českých hráčů Philadelphie, kterým skončila sezóna v noci na středu. Jaromír Jágr svou účast vyloučil prakticky hned po vyřazení s tím, že by nebyl týmu co platný. Jeho spoluhráč Jakub Voráček si pak chce svou účast rozmyslet vzhledem ke zdravotním potížím. "Hned po zápase mi psal s tím, že mi zavolá zítra," řekl Hadamczik.

Neúčast Jaromíra Jágra samozřejmě českého kouče mrzí, nicméně s tím i tak trochu počítal. "Jarda vždycky prezentoval, že přechod na širší kluziště je pro něj horší. Ostatně když hrál v Rusku, tak reprezentoval vždycky. Ale sezóna byla pro něj také dost náročná, takže se to dalo trochu očekávat," prohlásil Hadamczik.

Ve Philadelphii hrál i český obránce Pavel Kubina, který však už před časem ukončil svou činnost v národním mužstvu. Proto jej trenéři ani nezkoušeli oslovit.

Reklama

Související témata: