Hlavní obsah

Hokejisté dopíší na soupisku i Mrázka, proti Lotyšům si zachytá znovu Kovář

Stockholm
Aktualizováno

Nejen útočníka Petra Koukala, ale i třetího brankáře Petra Mrázka dnes dopíší na soupisku pro mistrovství světa trenéři české hokejové reprezentace. Tým tak bude mít na soupisce 23 hráčů a už jen dvě volná místa. Jedno zaplní Martin Erat, který má do dějiště MS přiletět v pátek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na soupisku reprezentace přibude i brankář Petr Mrázek

Článek

„Mrázka dopíšeme také, protože nebudeme čekat na dalšího brankáře," vysvětlil po středečním tréninku trenér Alois Hadamczik. S Petrem Koukalem pak počítá do útoku s Petrem Nedvědem, třináctým útočníkem by měl být pro čtvrteční zápas s Lotyšskem Michal Vondrka.

Na dopsání na soupisku české reprezentace zatím čekají obránce Jakub Krejčík a útočníci Jan Kovář a Tomáš Vincour. Po příjezdu Martina Erata se dostane jen na jednoho z nich anebo také na žádného - v případě, že by dorazil útočník Jakub Voráček z Philadelphie.

Další zápas šampionátu čeká národní tým ve čtvrtek proti Lotyšsku. V brance dostane potřetí na turnaji a podruhé za sebou příležitost Jakub Kovář. „Kovář už proti Lotyšům chytal během Euro Hockey Challenge, tak jsme mu dali důvěru znovu. Jakub Štěpánek bude chytat v pátek proti Itálii," řekl Hadamczik.

Reklama