Hlavní obsah

Voráček Čechy na MS neposílí! Philadelphia ho nepustila

Stockholm

Další posilu z NHL česká hokejová reprezentace na mistrovství světa ve Finsku a Švédsku nedostane. Útočník Jakub Voráček nedostal po vyřazení Philadelphie z play off souhlas od klubu, neprošel lékařskou prohlídkou.

Foto: ČTK/AP

Jakub Voráček na MS nedorazí.

Článek

"Jakub Voráček volal, že ho z klubu nepustili. Hrál čtyři utkání s opíchnutým ramenem. Dalo se to předvídat, když hrají rozdílový zápas doma a on normálně hraje 20 minut a pak hrál najednou minut čtrnáct. Je to typ člověka, který by za jiných okolností určitě přijel," oznámil na pozápasové tiskové konferenci s Lotyšskem trenér Alois Hadamczik.

Voráček byl nejproduktivnějším českým hráčem v bojích o Stanley Cup, do vyřazení Flyers nasbíral v 11 zápasech deset bodů za dvě branky a osm asistencí. Po premiéře na zlatém šampionátu v roce 2010 hrál i loni v Bratislavě, kde český tým získal bronz.

V krátké době to byla pro národní tým třetí negativní odpověď od případné posily z NHL. Z týmů vyřazených v druhém kole play off se omluvil Voráčkův spoluhráč Jaromír Jágr a kvůli vykloubenému ramenu nemohl přijet zadák Roman Polák ze St. Louis.

Poslední místo na české soupisce pro MS tak může zaplnit někdo ze tří náhradníků, kteří na svou šanci v dějišti turnaje zatím čekají. K dispozici jsou obránce Jakub Krejčík a útočníci Tomáš Vincour a Jan Kovář. Bude záležet ovšem na zdravotním stavu obránce Zdeňka Kutláka, jenž musel odstoupit ze hry na konci prvního zápasu s Dánskem.

Reklama

Související témata: