Hlavní obsah

Plekanec: Bylo to lepší, ale ta křeč v útoku pořád je

Jako správný kapitán se rozhodl jednat a šest minut před koncem zápasu s Lotyšskem zasadil soupeři třetí ránu, ze které se už nevzpamatoval. Tomáš Plekanec skóroval po přímočaré akci a upravil konečné skóre s Lotyši na 3:1, přesto ještě vidí ve hře svého týmu nedostatky.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lotyšský obránce Guntis Galvinš (vlevo) a český útočník Tomáš Plekanec (vpravo).

Článek

Byl to výkon, jaký jste si přáli?

Myslím, že to bylo lepší než v minulých zápasech. Po většinu utkání jsme víc bruslili a měli hodně srážek a zasloužili jsme si to. Ta křeč ale v útoku pořád je, neustále někoho hledáme.

Zdálo se, že Lotyši využijí každou příležitost, aby vám ukázali, že tvrdosti se nebojí. Bolel vás ten zápas?

Hráli dobře, do těla. Ale my to ubojovali. Hlavně bych vyzdvihnul hru obránců - vybojovali spoustu puků v naší třetině, dávali nám to, rozjížděli akce parádně.

V poslední třetině to konečně i v útoku vypadalo slibně, padly i góly.

Tři góly zase nejsou tak moc. Ten první jsme to nahazovali na bránu bekhendem, strašně důležitá dorážka od Milana Michálka. Pak bek parádně našel Méďu na samostatný nájezd. A po protiútoku z jejich ztráty puku jsme dali i třetí gól.

Do půlky druhé třetiny to bylo 1:1, cítil jste na střídačce nějakou nervozitu?

To ani ne. Potřebovali jsme strašně vyhrát. Byl to zápas s Lotyši jako každý jiný. Na olympiádě jsme se s nimi trápili až do prodloužení. Není to špatnej mančaft, určitě není ostuda s nima hrát deset minut před koncem nerozhodně, i když nároky na sebe máme veliký.

Poprvé na turnaji jste také využili přesilovku...

Pořád hledáme to ideální složení přesilovkových formací, ale padlo to tam konečně, tak to snad vydrží a bude to lepší.

V pátek vás čeká duel s Itálií, nebudou chybět síly?

Dáme si masáže a hlavně musíme rychle do postele, spánek je strašně důležitý. A jdeme na to znova. Když se budeme soustředit na sebe, tak bychom měli vyhrát. Ale podcenit je nesmíme, odehráli dobrý zápas s Dány.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články